Philips schrapt 63 van de 150 banen in Terneuzense vestiging

TERNEUZEN – Bij de vestiging van Philips in Terneuzen worden 63 van de 150 banen geschrapt. Dat meldt de PZC. Ooit werkten in de fabriek, waar starters voor tl-buizen worden gemaakt, zo’n 1200 mensen. Door de opkomst van bijvoorbeeld led-verlichting is de vraag naar tl-buizen sowieso al ingezakt en daar komt de economische crisis nog eens overheen.
Het personeel is volgens de PZC vanmiddag door de directie geïnformeerd over de reorganisatie. Het forse aantal banen dat verdwijnt, komt hard aan bij het personeel en da vakbond, zegt FNV-bestuurder Ron van Baden in de krant. “Er was wel gerekend op een verdere afslanking, maar niet op deze ingrijpende wijze.”

Lees ook:DOW sluit fabriek Terneuzen!
Lees ook:FNV Bondgenoten: Werknemers geschokt over ontslaggolf bij postorderbedrijf Neckermann!
Lees ook:DOW sluit fabriek Delfzijl: Terneuzen blijft wel open!
Lees ook:Grote problemen bij transportbedrijf DTS-DKL in Rilland!
Lees ook:Vakbond wil olievlek tijdens acties bootlieden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>