DOW de fout in!

HOEK – Dow Benelux BV in Hoek heeft te veel stikstofoxiden (NOx) uitgestoten. Daarom hebben Gedeputeerde Staten van Zeeland afgelopen dinsdag besloten een last onder dwangsom op te leggen aan Dow.

Aan de hand van metingen, uitgevoerd bij Dow in opdracht van Provincie Zeeland, is gebleken dat er bij twee fornuizen te veel NOx is uitgestoten. De Provincie had het bedrijf al een formele waarschuwing toegezonden over een eerdere overschrijding.

Norm
Dow heeft verschillende fornuizen. In het vergunningvoorschrift van Dow gelden verschillende normen voor de verschillende type fornuizen. De overtreding is geconstateerd bij de zogenaamde KTI Jumbo fornuizen, waarvoor de norm van 130 milligram NOx per kubieke meter lucht (130 mg/Nm³) geldt. Bij één fornuis werd 134 mg/ Nm³ NOx gemeten en bij een tweede fornuis 143 mg/ Nm³ NOx.

Last onder dwangsom
GS leggen daarom een dwangsom op aan Dow van € 50.000 per keer per week, met een maximum van € 200.000. Bij een volgende overschrijding moet Dow het opgelegde bedrag betalen. Het bedrijf heeft 1 jaar de tijd gekregen om maatregelen te treffen om herhaling te voorkomen.

Lees ook:Thermphos moet 50.000 euro betalen voor te hoge uitstoot cadmium!
Lees ook:Provincie Zeeland int dwangsom Dow!
Lees ook:Negatief zwemadvies voor strand Ritthem!
Lees ook:Thermphos: In november 12x meer dioxine dan landelijke norm uitgestoten!
Lees ook:Leren ze het nooit? Thermphos blijft dioxine uitstoten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>