Jongen van zijn schoenen beroofd!

MIDDELBURG – Een 16-jarige Middelburgse jongen is afgelopen zaterdagavond om ongeveer 23.00 uur beroofd van zijn fiets, twee paar dure schoenen en een rugzak.

Snel aangehouden

De jongen fietste door de Zacharias Jansenstraat in zijn woonplaats toen hij ineens twee jongens zag die hij kende. De jongens riepen hem aan en hij stopte bij hen om een praatje te maken. Direct gingen de twee bekenden over tot actie. Ze schopten de 16-jarige Middelburger en lieten hem van zijn fiets afkomen door hem te bedreigen met een soort gasbrander. Hierna schopten ze zijn schoenen van zijn voeten en trokken met geweld de rugzak van zijn rug. In die rugzak zaten, naast wat kleine spulletjes, nog een paar dure schoenen. Hierop zijn de twee belagers vertrokken op de fiets van het slachtoffer en kon hij, op zijn sokken, naar huis.

Snel aangehouden
Eenmaal daar aangekomen werd besloten om direct naar het politiebureau te gaan om aangifte te doen van deze laffe beroving. Dat is gebeurd en door agenten die hun surveillancerondes aan het maken waren zijn vrij snel daarna de twee verdachten aangehouden. Dit betroffen een 16-jarige jongen uit Middelburg en een 17-jarige jongen uit Grijpskerke die eveneens in Middelburg verbleef. In de verblijfplaatsen van beide verdachten is gezocht naar spullen die zij hadden weggenomen tijdens de beroving. In de kamer van de 17-jarige werden de schoenen aangetroffen. De fiets en de rugzak zijn nog niet terecht.

Na hun aanhouding zijn beide verdachten overgebracht naar een politiecel in Torentijd waar ze nu nog vastzitten in afwachting van hun verhoor.

Lees ook:Overvallertjes van sigarettenoma bekennen!
Lees ook:Jongen (11) beroofd in Oost-Souburg!
Lees ook:Vechtersbazen slaan toe vanuit het tunneltje…
Lees ook:Arrestaties na berovingen!
Lees ook:Beroving medewerker kiosk Middelburgse Lange Jan is nep!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>