Politie moet Kruiningse kerkruzie stoppen

KRUININGEN – De p0litie gaat zondag bij de Gereformeerde Gemeente in Kruiningen surveilleren om te voorkomen dat kerkbezoekers met elkaar slaags raken. Een ruzie is inmiddels hoog opgelopen en daardoor dreigt er ecalatie.

De eerste klap is helaas al gevallen en het lukte de gelovigen niet om de problemen binnen de kerk zelf op te lossen. Er zijn inmiddels 2 kampen binnen de kerk die het niet meer met elkaar kunnen vinden.De problemen zijn begonnen tussen predikant Gerrit Bredeweg en voormalig diaken Henk Jansen. Afgelopen jaar beschuldigde de Bredeweg dat Jansen overspel met diens nicht pleegde. Hij is onder censuur gezet en het avondmaal werd taboe voor hem. De beschuldiging en sanctie ontstonden nadat Jansen kritiek had geuit op het solistische en intimiderende optreden van Bredeweg. Een gesprek tussen het tweetal ontaarde in een woordenstrijd en toen ging het mis binnen de kerk.

Lees ook:Directeur basisschool Cypressenhof niet langer verdacht van ontucht
Lees ook:Zeeuwse vrouwen die vreemdgaan gezocht!
Lees ook:Gestolen auto’s in boerenschuur
Lees ook:Auto in de sloot!
Lees ook:Brand Kruiningen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>