Muziek documentaire bij Cinema Middelburg: Janis met Little Girl Blue!

MIDDELBURG – Cinema Middelburg presenteert de muziek documentaire Janis: Little Girl Blue (2015) van regisseur Amy J. Berg op vrijdag 4 maart om 21.30 uur, zaterdag 5 maart om 21.30 uur en op dinsdag 8 maart om 20.00 uur.

Blueslegende Janis Joplin zong kaskrakers als ‘Me and Bobby McGee’, verkocht na haar dood vier miljoen elpees en is tot op heden een voorbeeld voor vrouwelijke rockartiesten. Little Girl Blue geeft een unieke kijk in het leven van Janis Joplin. Een film met archiefmateriaal vol interviews en opnames van muziekoptredens. Gesprekken met haar en haar naasten laten zien wie de persoon is achter het ruige, extraverte podiumbeest. Maar ook over het heroïnegebruik dat haar uiteindelijk fataal wordt. Een intiem portret van de slimme, complexe vrouw die uit het niets opkwam en de muziekwereld voor altijd veranderde.

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld, 103 minuten.

https://youtu.be/F_sReugRWYI

Lees ook:Avond van de Franse Film bij Cinema Middelburg: Party Girl!
Lees ook:Cinema Middelburg: Breakfast at Tiffany’s!
Lees ook:Muziek documentaire bij Cinema Middelburg: Nelsons No. 5
Lees ook:Cinema Middelburg: Die Andere Heimat:Chronik einer Sehnsucht!
Lees ook:Finse filmmaker Aki Kaurismäki centraal bij Cinema Middelburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>