Bij Cinema Middelburg: klassieker The Battle of Algiers!

MIDDELBURG – Cinema Middelburg presenteert de digitaal gerestaureerde klassieker klassieker: The Battle of Algiers (La battaglia di Algeri, 1966) van regisseur Gillo Pontecorvo op vrijdag 25 maart om 21.30 uur en op maandag 28 maart om 18.30 uur.

Een klassieker die in 1966 de Gouden Leeuw won in Venetië. De film geeft een beeld van een guerrillaoorlog. Lijden, wreedheid, marteling, zelfopoffering en verraad zijn verenigd in het verhaal over de Algerijnse onafhankelijkheidsoorlog. Miljoenen mannen, vrouwen en kinderen kwamen om het leven. De strijd was zo meedogenloos omdat Frankrijk Algerije niet als een kolonie, maar als Frans grondgebied beschouwde. De uitzichtloze oorlog leidde tot een politieke crisis. President Charles de Gaulle kreeg uiteindelijk volmacht om te zoeken naar een oplossing. Vier jaar later vierde Algerije de onafhankelijkheid.

Deze film won de Gouden Leeuw in 1966 in Venetië.

Nederlands ondertiteld, 121 minuten.

Stichting Cinema Middelburg | Achter de Houttuinen 30 | 4331 NJ Middelburg

Lees ook:Cinema Middelburg: Fassbinder klassieker Despair!
Lees ook:Cinema Middelburg: Nationale filmdagen!
Lees ook:Cinema Middelburg: Desde Allá!
Lees ook:Cinema Middelburg: Modern Times!
Lees ook:Stranger than Paradise bij Cinema Middelburg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>