Chinese mensenrechten en het Concertgebouworkest bij Cinema Middelburg!

Cinema Middelburg presenteert eenmalig de documentaire Transcending Fear: the story of Gao Zhisheng op dinsdag 5 april om 20.00 uur. Deze film wordt niet regulier in Nederland uitgebracht. Leonie Uijtdehaag van Terheijden is betrokken bij de mensenrechtensituatie in China en leidt de film in. Deze avond is georganiseerd in samenwerking met Amnesty Middelburg. De entree is gratis.

Wat leeft echt in de harten van alledaagse Chinezen? Het verhaal van Gao Zhisheng laat dit zien. In het hedendaagse China woedt er een hevige strijd tussen goed en kwaad, en de bevolking wordt gedwongen te kiezen. In een maatschappij waarin moraliteit is vervallen en de bevolking te bang of te verdoofd is om te reageren, kiest Gao Zhisheng ervoor het juiste te doen ondanks de consequenties.

Geboren in een grot met alleen sterren om de tijd te lezen, lukt het Gao Zhisheng, tegen alle verwachtingen in, om één van China’s top advocaten te worden. Hij wordt het ‘geweten van China’ genoemd. In de ogen van de Communistische Partij echter, gaat zijn streven naar gerechtigheid te ver. Nadat hij zich uitlaat over doodgezwegen mensenrechtenschendingen, wordt Gao ontvoerd en gemarteld. De geheime politie gijzelt zijn vrouw en kinderen. Gao komt voor een hartverscheurend dilemma te staan, als hij wordt gedwongen te kiezen tussen zijn levenslange zoektocht naar gerechtigheid en de liefde voor zijn gezin. Wat kiest hij? En wat is de prijs die hij daarvoor moet betalen? Een verhaal over wreedheid, moed en compassie. Deze film is een aanrader voor iedereen die de spanningen wenst te begrijpen, die borrelen onder het oppervlak van het hedendaagse China. Maak kennis met één van de meest nobele vrijheidsstrijders van onze tijd.

Nederlands ondertiteld, 71 minuten.

Stichting Cinema Middelburg | Achter de Houttuinen 30 | 4331 NJ Middelburg

 

Daniele Gatti – Ouverture voor een dirigent

De nieuwe film van regisseur Carmen Cobos gaat over de Italiaanse chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest, Daniele Gatti.

Lees ook:Movies that Matter on tour bij Cinema MIddelburg: I am Nojoom, age 10 and Divorced!
Lees ook:Jackie: IFFR Preview Tour 2017 bij Cinema Middelburg!
Lees ook:De Dioraphte Film- & Literatuur Award van Film by the Sea voor Shadow Dancer!
Lees ook:Cracking the Frame in Cinema Middelburg: The Chinese Lives of Uli Sigg!
Lees ook:Avond van de Franse film in Cinema Middelburg: Le Moine!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>