Sketches of Siberia bij Cinema Middelburg!

MIDDELBURG – Cinema Middelburg presenteert de documentaire Sketches of Siberia (2015) op vrijdag 8 april om 15.00 uur, zondag 10 april om 15.00 uur en op maandag 11 april om 18.30 uur. Regisseur Ben van Lieshout is op zondag 10 april aanwezig voor een Q & A.

Fridtjof Nansen nam in 1913 deel aan een expeditie om een handelsroute te vestigen vanuit Noorwegen. De tocht ging door de poolzee naar het binnenland van Siberië. Het lukte Nansen om via de machtige Yenisei rivier tot aan Krasnojarsk te varen, een stad in Zuid-Siberië. Zijn dagboekteksten, aangevuld met foto’s van de lokale bewoners, vormen fascinerende lectuur. Hij schrijft veel raakvlakken te zien met de kolonisatie van Amerika. Sketches of Siberia is een filmische, associatieve documentaire in de vorm van een road/boatmovie. De observaties van Nansen worden gespiegeld aan het heden.

Nederlands ondertiteld, 75 minuten.

Stichting Cinema Middelburg | Achter de Houttuinen 30 | 4331 NJ Middelburg

Lees ook:Cinema Rusland bij Cinema Middelburg!
Lees ook:Documentaire Cinema Middelburg: Erbarme Dich: Matthäus Passion Stories!
Lees ook:Documentaire Citizenfour bij Cinema Middelburg!
Lees ook:Cinema Middelburg: Die Andere Heimat:Chronik einer Sehnsucht!
Lees ook:Documentaire Alphabet bij Cinema Middelburg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>