Franse documentaire bij Cinema Middelburg: Compostella!

Cinema Middelburg presenteert de Franse documentaire Compostella (2015) van regisseur Freddy Mouchard.

Donderdag 14 juli om 20.00 uur, vrijdag 15 juli om 21.30 uur, zaterdag 16 juli om 19.00 uur, zondag 17 juli om 15.00 uur en dinsdag 19 juli om 20.00 uur.

Deze documentaire volgt drie mensen die de camino lopen naar Santiago de Compostela. De lichamelijke, maar vooral de geestelijke uitdagingen waar de pelgrims voor komen te staan zijn groot.

De Compostela-bedevaart is een ervaring die ieder jaar meer en meer pelgrims trekt. De pelgrimage is fysiek zwaar, maar is vooral een aanslag op de geestelijke vermogens. Regisseur Mouchard volgde drie jaar lang de vier hoofdroutes door Frankrijk om in Spanje op de Camino Francés te eindigen. Hij filmde talrijke landschappen en plaatsen; van de belangrijkste étappes zijn er 75 in de film te zien. De beleving van de tocht is voor iedereen verschillend. Maar er is ook een duidelijke overeenkomst: ongeacht leeftijd, sociale achtergrond, religieuze overtuiging gaat iedereen over zijn eigen grenzen heen en wordt geconfronteerd met zichzelf. Door het intensieve contact met de natuur en andere pelgrims wordt iedere wandelaar op zijn eigen krachten en tekortkomingen gewezen.

Duur: 98 minuten, Frans, Spaans, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Ook te zien vanaf vrijdag 15 juli: Remember, waarin de negentigjarige Zev, een aan geheugenverlies leidende man (Christopher Plummer), met hulp van een mede Auschwitz-overlever en een handgeschreven brief, op zoek gaat naar de persoon die verantwoordelijk is voor de dood van zijn familie, zeventig jaar eerder.

Reserveer tijdig via www.cinemamiddelburg.nl

Lees ook:Religie documentaire bij Cinema Middelburg: Faith Connections!
Lees ook:Intouchables breekt records Cinema Middelburg!
Lees ook:Winnaar publieksprijs IFFR: The Dark Horse bij Cinema Middelburg!
Lees ook:Cinema Middelburg presenteert ‘Zeeuwse’ voorfilm ‘Date’!
Lees ook:Documentaire Citizenfour bij Cinema Middelburg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>