Stranger than Paradise bij Cinema Middelburg!

MIDDELBURG – De klassieker Stranger than Paradise draait vrijdag 10 februari om 21.30 en op zondag 12 februari om 20.00 uur bij Cinema Middelburg.

Jim Jarmusch’ eerste succes geldt nog steeds als mijlpaal in de geschiedenis van Amerikaanse independent film. Winnaar van de Gouden Camera en het Gouden Luipaard. Droogkomisch portret van stel postpunktwintigers die weinig met hun leven weten aan te vangen. New Yorkse ‘hipster’ Willie (jazzmuzikant John Lurie) krijgt onverwacht bezoek van zijn zestienjarige Hongaarse nichtje.

De minimalistische plot van Stranger than Paradise valt uiteen in drie delen: ‘The New World’ speelt zich af in New York, ‘One Year Later’ in Cleveland en het derde ‘Paradise’ in Florida. Elk lang zwart-wit shot wordt afgesloten met een zwart beeld, gelardeerd met muziek van Screaming Jay Hawkins.

Lees ook:Herdenking heldendaad Michiel de Ruyter!
Lees ook:Standbeeld De Ruyter krijgt gedenkplaat voor Hongaarse predikanten
Lees ook:On Body And Soul bij Cinema Middelburg
Lees ook:Documentaire bij Cinema Middelburg: Shadow World !
Lees ook:Cinema Middelburg: Hitchcock’s Shadow of a Doubt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>