Cinema Middelburg: De Wereld Maakt Muziek

MIDDELBURG – De Documentaire De Wereld Maakt Muziek is dinsdag 21 maart om 19.30 uur te zien bij Cinema Middelburg. 
Documentaire, 82 minuten, Nederlands gesproken

Liefhebbers van het eerste uur vertellen in De Wereld maakt Muziek over de verpletterende indruk die fenomenen in de zogenaamde wereldmuziek op hen maakten zoals de Zuid-Afrikaanse zangeres Miriam Makeba, de Pakistaanse wereldster Nusrat Fateh Ali Khan of de wereldberoemde ud speler Munir Bashir.

Hun bijzondere concerten werden ijkpunten in de levens van hun Nederlandse bewonderaars. Een volgende generatie vindt weer volop inspiratie in de feestelijke Balkanmuziek van Taraf de Haidouks of in de Afro-Cubaanse mix van het Belgische Zap Mama. De dansbare grooves van de populaire Toeareg band Tinariwen zijn nu op vele popfestivals te horen.

Terwijl de muziek van over de grens steeds vaker terugkomt in andere muziekstijlen raakt ‘het genre’ wereldmuziek langzaam uit beeld. Een vrolijke, licht melancholieke film vol met concertfragmenten over de indruk die onbekende muziek kan maken op een westers oor.

Aansluitend – Concert Fux Taxidios

Fux Taxidios wordt gevormd door de Argentijnse tangomuzikanten Diego en Pablo Arias. De broers streken 10 jaar geleden neer in Barcelona, op zoek naar muzikaal geluk. Ze startten samen de Negritos, wat later werd uitgebreid naar een vijfkoppige band. De mix van Argentijnse roots en invloeden van Barcelona is duidelijk te horen in hun energieke repertoire. De passie spat er tijdens hun live optredens vanaf.

Koop via www.cinemamiddelburg.nl een e-ticket:

Een toegangskaartje voor deze film is inclusief een optreden in de Kloveniersdoelen van de Argentijnse singersongwriter Fux Taxidios.

Film + concert voor € 12,50
Diner + Film + Concert € 20

Lees ook:POPAANZEE!
Lees ook:Extra voorstelling Jheronimus Bosch bij Cinema Middelburg: Touched By the Devil!
Lees ook:Winterconcert met zang en pianomuziek in Ter Reede!
Lees ook:Bløf in reclamespot!
Lees ook:Documentaire bij Cinema Middelburg: Om de wereld in 50 concerten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>