Bram Fischer bij Cinema Middelburg

 


MIDDELBURG – Cinema Middelburg vrrtoont zondag 26 maart ter gelegenheid van het Movies that Matter festival een extra MtM voorstelling. En wel een heel bijzondere. Je ziet dan de wereldpremière van ‘Bram Fischer’, de nieuwste speelfilm van de Nederlandse regisseur Jean van de Velde (‘Wit Licht’, ‘Hoe Duur was de Suiker’), die in wereldpremière gaat tijdens het Movies that Matter festival (21 maart tot en met 1 april in Den Haag).

Op 11 juli 1963 deed de politie een inval op de Liliesleaf-boerderij in Rivonia, ten noorden van Johannesburg in Zuid-Afrika.  Er werden tien activisten opgepakt die zouden terechtstaan in het Rivonia-proces. Advocaat Bram Fischer was regelmatig aanwezig op de boerderij, maar ten tijde van de inval toevallig niet. Daardoor kon hij de activisten, onder wie Nelson Mandela, verdedigen in de rechtszaal.

Lees ook:Voorpremière Movies that Matter festival bij Cinema Middelburg: Timbuktu!
Lees ook:Cinema Middelburg: Camp 14 -Total Control Zone!
Lees ook:Movies that Matter on tour bij Cinema Middelburg: Hooligan Sparrow!
Lees ook:Openingsfilm Movies that Matter festival bij Cinema Middelburg: Krigen!
Lees ook:Movies that Matter on tour bij Cinema Middelburg: We come as friends!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>