Howard’s End bij Cinema Middelburg

MIDDELBURG – Cinema Middelburg presenteert speciaal voor de Middelburgse stadsfeesten de bijzondere klassieker Howard’s End  uit 1992, digitaal gerestaureerd ter ere van de 25ste verjaardag van de film. Te zien op donderdag 8 juni om 20.00 uur en op zondag 11 juni om 20.00 uur.

Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Emma Thompson en Vanessa Redgrave schitteren in dit fraai vormgegeven kostuumdrama vol liefdesverwikkelingen en onderhuidse klassenconflicten aan de vooravond van WOI. De film toucheerde maar liefst negen Oscarnominaties en verzilverde er drie, waaronder die voor Beste Actrice.

Duur: 142 minuten, Nederlands ondertiteld

Koop hier een e-ticket >   

Their Finest 

Londen, WOII. Nu haast alle mannen aan het front vechten krijgt Catrin Cole (Gemma Arterton) een baantje als copywriter voor propagandafilms die een vrouwelijke touch nodig hebben. Haar natuurlijke flair wordt al snel opgemerkt door de vlotte filmproducent Tom Buckley (Sam Claflin). Ook met Bill Nighy, Jeremy Irons en Eddie Marsan.

Te zien vanaf vrijdag 9 juni om 21.30 uur

Koop hier een e-ticket >  

Raafje met de rode sokCinema Middelburg presenteert speciaal voor de Middelburgse stadsfeesten deze vrolijke kinderfilm.

Brutale ‘Raafje met de rode sok’ veroorzaakt een regelrechte ramp wanneer hij met zijn zeepkist tegen de voorraadschuur botst, waarin het eten van de dieren in het bos ligt opgeslagen. De schuur was al niet zo stevig meer en wanneer Raafje en zijn vriend Eddie Beer even later een ladder verplaatsen, stort de schuur in.

Nederlands gesproken, duur: 73 minuten, geschikt voor alle leeftijden

Te zien tijdens de stadsfeesten op:

vrijdag 9 juni om 15.30 uur
zaterdag 10 juni om 15.00 uur
zondag 11 juni om 15.00 uur
woensdag 14 juni om 15.00 uur

Koop hier een e-ticket >  

Zeeland Jazz

Tijdens het Jazz festival in de Kloveniersdoelen te zien op het witte doek: Django over Django Reinhardt, Keep on Keepin’ on over Clark Terry en Dutch Jazz. Drie korte films van Bert Haanstra, Louis van Gasteren en Johan van der Keuken, met muziek van Pim Jacobs en Theo Loevendie, en Ben Webster. Bert Haanstra kreeg als eerste Nederlander ooit een Oscar van zijn korte film Glas, over de glasfabrieken Leerdam.In het weekend van vrijdag 16 – zondag 18 juni.

Koop hier een e-ticket > 

https://youtu.be/iq1450mzTRA

Lees ook:Cinema Middelburg: Keep on keepin’ on
Lees ook:Korte Films van Paul en Menno de Nooijer
Lees ook:De Oscar voor Beste Film Moonlight bij Cinema Middelburg
Lees ook:The Swedish Theory of Love en meer bij Cinema Middelburg
Lees ook:Sami Blood bij Cinema Middelburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>