Cinema Middelburg: Het Finland van Aki Kaurismäki – The Other Side of Hope

MIDDELBURG – The Other Side of Hope is één van de boeiende films bij Cinema Middelburg.

The Other Side of Hope  Khaled (Sherwan Haji), een jonge Syrische vluchteling, belandt in Helsinki. Met grote hoop op een betere toekomst, probeert hij hier politiek asiel te verkrijgen, maar moet helaas besluiten in het illegale circuit te duiken.

Regisseur Aki Kaurismäki (Le Havre, The Man Without a Past) brengt ons een actueel verhaal over hoop en menselijkheid op zijn eigen onovertroffen en humoristische wijze. Voor The Other Side of Hope mocht Kaurismäki de Zilveren Beer voor Beste Regie in ontvangst nemen op het Internationale Film Festival van Berlijn.

Duur: 98 minuten, Nederlands ondertiteld

Te zien vanaf donderdag 22 juni om 20.00 uur.

Koop hier een e-ticket >   

Lady Macbeth 

Het Engelse platteland, 1865. Katherine is getrouwd met een veel oudere man. Ze haat haar liefdeloze huwelijk en zijn koude familie. Als ze een affaire krijgt met een jonge arbeider ontketent dat de kracht in haar om met alle middelen te vechten voor wat ze zelf wil. Lady Macbeth is een tragisch portret van een mooie, sterke en meedogenloze vrouw die vecht voor haar onafhankelijkheid in een door mannen gedomineerde wereld.

Te zien vanaf vrijdag 23 juni om 21.30 uur

Koop hier een e-ticket >  

20th Century WomenSanta Barbara, 1979. De vijftienjarige Jamie groeit op bij zijn alleenstaande moeder Dorothea in een groot pand waar verschillende huurders hun toevlucht hebben gevonden. Dorothea is 55 en duidelijk van een andere generatie, maar ze doet haar best om haar zoon te begrijpen. Hulp – ook bij de opvoeding – krijgt ze van Abbie en Julie, twee jonge vrouwen die een grote impact hebben op het leven van de gevoelige, slimme Jamie.

Te zien vanaf vrijdag 23 juni om 19.00 uur.

Koop hier een e-ticket >  

[http://]
De Oscarwinnaar voor beste film: Moonlight 

Moonlight is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een ruige buurt van Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. De regie is in handen van Barry Jenkins, die nu dankzij het aangrijpende drama Moonlight zijn echte doorbraak kent.Opnieuw te zien vanaf vrijdag 30 juni om 19.00 uur

Koop hier een e-ticket > 

 

Lees ook:De Oscar voor Beste Film Moonlight bij Cinema Middelburg
Lees ook:A Bras Ouverts bij Cinema Middelburg
Lees ook:Korte Films van Paul en Menno de Nooijer
Lees ook:Kedi en veel meer bij Cinema Middelburg
Lees ook:Moonlight: De Oscarwinnaar voor beste film bij Cinema Middelburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>