I’am not your negro bij Cinema Middelburg

MIDDELBURG – I am not your negro  is vandaag vrijdag 14 juli vanaf 21.30 uur te zien bij Cinema Middelburg.

Deze documentaire is een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter. De film stelt vragen bij de manier waarop Hollywood en de Amerikaanse samenleving met Afro-Amerikanen omgaan en uiteindelijk – via de levens en gewelddadige dood van Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King jr. – waar Amerika voor staat.

In 1979 beschreef James Baldwin in een brief aan zijn literaire agent zijn volgende project, Remember This House. Het zou een revolutionair en persoonlijk boek worden over drie vermoorde vrienden: Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King jr. Bij Baldwins dood in 1987 waren slechts dertig pagina’s van het manuscript klaar. In I Am Not Your Negro verbeeldt regisseur Raoul Peck het boek dat James Baldwin nooit afmaakte.

Duur: 93 minuten, Nederlands ondertiteld

Koop hier een e-ticket >   

Jackie  

In Jackie kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van First Lady Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady. Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe. Een vrouw in rouw, die zich uiterlijk sterk moest houden om een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen.

Duur: 100 minuten, Nederlands ondertiteld

Te zien vanaf donderdag 13 juli om 20.00 uur

Koop hier een e-ticket >  

À bras ouverts (met korte voorfilm ‘Succes’)

Jean-Etienne Fougerole (Christian Clavier) is een rijke intellectueel die in zijn nieuwe roman ‘Met Open Armen’ rijke mensen aanmoedigt om families in nood te helpen. Wanneer hij zijn boek promoot in een tv-debat daagt zijn tegenstander hem uit om zelf het goede voorbeeld te geven. Uit angst om zijn goede imago kwijt te raken neemt Fougerole de uitdaging aan. Nog dezelfde avond gaat de bel en meldt een Roma familie die de uitzending gezien heeft zich bij de poorten van zijn villa. Met de komst van Babik (Ary Abittan) en zijn familie worden de opvattingen van Fougerole tot het uiterste op de proef gesteld!

Van de makers van Bon Dieu!.

Duur: 92 minuten, Nederlands ondertiteld

Te zien tot en met dinsdag 18 juli om 20.00 uur.

Koop hier een e-ticket >  

Nieuw! Cinema filmcolleges, vanaf vrijdag 29 september. 

Filmwetenschapper Rudi de Boer neemt je mee op reis en dompelt je onder in de wondere en rijke historie van de film. Zes bijeenkomsten lang kom je meer te weten over film aan de hand van verschillende thema’s en fragmenten.

Aanmelding:
De inschrijving bedraagt bedraagt € 90,=.  Donateurs betalen € 75,=

In de pauze wordt u door Cinema Middelburg een kopje koffie/thee aangeboden. Na afloop van elk college ontvang u een hand-out, zodat u thuis nog alles eens rustig kunt nalezen. Om het geheel gezellig en overzichtelijk te houden zijn er een beperkt aantal plaatsen (50) beschikbaar.

Schrijft u dan ook z.s.m. in. Als u  hier klikt wordt u vanzelf doorgeleid naar ons boekingssysteem.
Mocht dit niet werken, klik via www.cinemamiddelburg.nl op ‘E-tickets’ en kies datum 29/9 om 15.00 Cinema Filmcollege.

Lees ook:A Bras Ouverts bij Cinema Middelburg
Lees ook:Sami Blood bij Cinema Middelburg
Lees ook:The Swedish Theory of Love en meer bij Cinema Middelburg
Lees ook:Korte Films van Paul en Menno de Nooijer
Lees ook:A Family Quartet en meer bij Cinema Middelburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>