Goodfellas en meer bij Cinema Middelburg

MIDDELBURG – Goodfellas is donderdag 17 augustus om 20.00 uur en op zondag 20 augustus om 20.00 uur te zien bij Cinema Middelburg.
Scorsese schetst de aantrekkingskracht van een criminele lifestyle op een Iers-Italiaans jongetje in de New Yorkse volksbuurt East Brooklyn.

Henry Hill (Ray Liotta) werkt zich tussen 1955 en 1980 op van manusje-van-alles tot maffiabaas, die uiteindelijk wegglijdt in cokebestoven grootheidswaan. Jimmy Conway (De Niro) waakt over hem, maar kan Hills neergang niet voorkomen.

Duur: 144 minuten, Nederlands ondertiteld

Koop hier een e-ticket >   

Pop Aye  

Pop Aye is het tragikomische speelfilmdebuut van Kirsten Tan. Deze hartverwarmende roadmovie neemt je mee op reis door het prachtige Thaise landschap.

Het leven van Thana bevindt zich op een dood punt. Zijn carrière als architect zit in het slop en zijn huwelijk is ook niet meer wat het is geweest. Dan ziet Thana op een dag een olifant op straat die hij herkent uit zijn jeugd: Pop Aye. Impulsief besluit hij met het geliefde dier te vertrekken uit Bangkok om terug te gaan naar het dorp waar ze beiden zijn opgegroeid. Onderweg komen ze allerlei kleurrijke mensen tegen die een bijzondere kijk hebben op het leven.

Duur: 102 minuten, Nederlands ondertiteld

Te zien vanaf vrijdag 18 augustus om 21.30 uur

Koop hier een e-ticket >  

Sage Femme   

Béatrice, een glansrol van filmdiva Catherine Deneuve, leeft er ondanks haar leeftijd nog lustig op los. Claire (Catherine Frot) is de eerlijkheid zelve. Als vroedvrouw heeft ze haar hele leven gewijd aan anderen. Naast de onzekerheid over haar werk wordt haar leven nog meer overhoop gehaald door de plotselinge terugkeer van Béatrice, de voormalige maîtresse van Claire’s overleden vader.

Béatrice is haar tegenpool; luid, kleurrijk en egocentrisch. De vrouwen hebben elkaar decennia lang niet gezien. Claire vraagt zich dan ook af waarom Beatrice na jaren van afwezigheid nu weer in haar leven opduikt.

Duur: 117 minuten, Nederlands ondertiteld

Te zien tot en met maandag 21 augustus om 14.00 uur.

Koop hier een e-ticket >  

Nieuw! Cinema filmcolleges, vanaf vrijdag 29 september. 

Filmwetenschapper Rudi de Boer neemt je mee op reis en dompelt je onder in de wondere en rijke historie van de film. Zes bijeenkomsten lang kom je meer te weten over film aan de hand van verschillende thema’s en fragmenten.

Aanmelding:
De inschrijving bedraagt bedraagt € 90,=.  Donateurs betalen € 75,=

In de pauze wordt u door Cinema Middelburg een kopje koffie/thee aangeboden. Na afloop van elk college ontvang u een hand-out, zodat u thuis nog alles eens rustig kunt nalezen. Om het geheel gezellig en overzichtelijk te houden zijn er een beperkt aantal plaatsen (50) beschikbaar.

Schrijft u dan ook z.s.m. in. Als u  hier klikt wordt u vanzelf doorgeleid naar ons boekingssysteem.
Mocht dit niet werken, klik via www.cinemamiddelburg.nl op ‘E-tickets’ en kies datum 29/9 om 15.00 Cinema Filmcollege.

https://youtu.be/qo5jJpHtI1Y

Lees ook:The Fury of a Patient Man bij Cinema Middelburg
Lees ook:The Swedish Theory of Love en meer bij Cinema Middelburg
Lees ook:Sami Blood bij Cinema Middelburg
Lees ook:Ascent bij Cinema Middelburg
Lees ook:Hampstead en meer bij Cinema Middelburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>