Middelburg 800 centraal bij Cinema Middelburg

 

MIDDELBURG – Dit jaar viert Middelburg dat het al 800 jaar stadsrechten heeft. Hoog tijd om eens terug in de tijd te gaan en de geschiedenis van onze prachtige provincie hoofdstad in beeld te brengen. Cinema Middelburg geeft aandacht aan deze verjaardag via een documentaire op zaterdag 28  oktober.

In deze documentaire gaat presentator Peter Sijnke langs de hoogtepunten van onze geschiedenis. Hij spreekt experts als Tobias van Gent, Jeanine Dekker en Ruud Paesie en laat objecten en gebouwen zien die er nog steeds zijn. De film wordt ondersteunt door unieke nagespeelde scenes die de kijker mee slepen naar vervlogen tijden. Een film door en voor de Middelburgers!

Een film van de Zeeuwse Documentaire Stichting

Koop hier een e-ticket >  

Liefde is aardappelen    

Wonderschone en diep ontroerende film over Aliona’s Russische moeder en haar vijf zussen. Ze vertellen onvoorstelbare verhalen over het leven onder Stalin.

Op een dag krijgt Aliona van der Horst een erfenis: een zesde deel van een houten huisje op het platteland van Rusland. Het huis waar haar moeder opgroeide. Samen met haar Russische familieleden ruimt zij het huisje leeg en leert zij langzaamaan steeds meer over het onbekende verleden van haar moeder en vijf zussen. Makkelijk gaat dat niet. Men laat liever het verleden rusten en zeker de slechte dingen.

Nederland, 2017
Duur: 90 minuten, Russisch gesproken, Nederlands ondertiteld

Te zien vanaf donderdag 26 oktober.

Koop hier een e-ticket >  

Maudie      Ontroerend drama over het huwelijk tussen Canadees volksschilder Maud Lewis (Sally Hawkins) en haar man Everett (Ethan Hawke).

Ierland, Canada, 2016
Duur: 115 minuten, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Te zien tot en met woensdag 1 november om 20.00 uur.

Koop hier een e-ticket >   

Verwacht:
Eraserhead (1977)
van
David Lynch
te zien op vrijdag 24 november om 21.30 uur en op zaterdag 25 november om 21.30 uur

Lees ook:A Family Quartet en meer bij Cinema Middelburg
Lees ook:Middelburg 800 in de Cinema
Lees ook:Sami Blood bij Cinema Middelburg
Lees ook:Ascent bij Cinema Middelburg
Lees ook:Raging Bull en meer bij Cinema Middelburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>