De filmkeuze van Loek Grootjans bij Cinema Middelburg: Pasolini

 

MIDDELBURG – Loek Grootjans (1955) is beeldend kunstenaar, filosoof, auteur, tentoonstellingsmaker. Hij heeft in Rome gewerkt met curatoren die een zeer nauwe band hadden met Pasolini. Door Grootjans’ enorme waardering voor de grootmeester van de film kreeg hij de mogelijkheid om geruime tijd te mogen verblijven op de plek waar Pasolini zijn fabuleuze film La Ricotta met in de hoofdrol Orson Welles draaide. Daarom is het zijn filmkeuze bij Cinema Middelburg. Eenmalig te zien op zondag 19 november om 20.00 uur.

Over de film Pasolini (2014):
In deze dromerige, hypnotiserende film, een kaleidoscopische mix van realiteit en fantasie, reconstrueert Abel Ferrara de laatste noodlottige dag in het leven van Pier Paolo Pasolini.

Lees meer en koop een e-ticket >  

Twee Zeeuwse Documentaires:

Zoenoffer & Gevangen Licht

Zoenoffer van Bo van Scheyen en Marjan van den Bos gaat over de strijd om de Zeeuws-Vlaamse Hedwigepolder. De documentaire laat nauw betrokkenen aan het woord.

In Gevangen Licht zoomt Rebecca van Wittene in op de intense bevlogenheid waarmee beeldend kunstenaar Loek Grootjans zijn projecten uitvoert. Zo trachtte hij te achterhalen welke emoties Piet Mondriaan hebben gedreven tot ommezwaai van zijn figuratieve naar abstracte techniek.

In aanwezigheid van de regisseurs.

Eenmalig te zien op zondag 19 november om 15.00 uur.

Koop hier een e-ticket >  

Walk with me      Walk With Me is een prachtige cinematografische reis in de wereld van mindfulness, waarin de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh centraal staat.

Te zien tot en met woensdag 22 november 15.00 uur.

Koop hier een e-ticket >   

In Blue

Wanneer de Nederlandse stewardess Lin tijdens een vlucht helpt bij een bevalling, confronteert dit haar met haar eigen verleden. Een toevallige ontmoeting met de vijftienjarige Nicu, die in de ondergrondse tunnels van Boekarest leeft, mondt uit in een complexe verbondenheid tussen beiden.

Te zien vanaf donderdag 16 november om 20.00 uur

Lees ook:Kedi en veel meer bij Cinema Middelburg
Lees ook:Korte Films van Paul en Menno de Nooijer
Lees ook:A Family Quartet en meer bij Cinema Middelburg
Lees ook:Middelburg 800 centraal bij Cinema Middelburg
Lees ook:Klassieker Eraserhead bij Cinema Middelburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>