Klassieker Eraserhead bij Cinema Middelburg

MIDDELBURG – De Klassieker Eraserhead (1977) van David Lynch is vanaf vandaag, vrijdag 24 november te zien bij Cinema Middelburg

‘De Citizen Kane van de horrorfilm’, schreef Schokkend Nieuws. Veertig jaar na de première is David Lynchs cultklassieker opnieuw te zien, nu in een spiksplinternieuwe digitale restauratie.

Lynchs vertelling over Henry Spencer (Jack Nance), een jongeman met een excentrieke bos haar die zijn vriendinnetje heeft bezwangerd en met zijn gezinnetje een afbraakappartement betrekt, viel de meeste filmcritici zwaar op de maag. Plot, psychologie en storyline waren het raam uitgegooid, wat restte was een surrealistische bespiegeling over leven en dood, seks en het universum, verpakt in zwarte humor, onderstreept door een macabere industriële soundtrack.

Te zien op vrijdag 24 november om 21.30 uur & op zaterdag 25 november om 21.30 uur.

VS, 1977, Nederlands ondertiteld

Koop hier een e-ticket >  

Tschick

Terwijl zijn moeder in een afkickkliniek zit en zijn vader op een zogenaamde zakenreis met zijn assistent is, brengt Maik zijn zomervakantie verveeld en alleen door in de villa van zijn ouders. Totdat hij Tschick ontmoet, de rebelse zoon van een Russische immigrant. Tschick is niet van plan zich te vervelen deze zomer. Hij steelt een auto met het doel zo ver mogelijk bij Berlijn vandaan te komen en neemt Maik mee. Het begin van een wild avontuur waarbij beide jongens een zomer beleven om nooit meer te vergeten.

Duitsland, 2016, Nederlands ondertiteld
Regisseur Fatih Akin maakte eerder Soul Kitchen en Gegen die Wand

Koop hier een e-ticket >  

Sundance Film Festival Award-Winning Shorts 2017Het programma van 95 minuten omvat een zeer gevarieerde doorsnede in vorm en stijl van de beste prijswinnende korte films van het Sundance Film Festival 2017. Met dit jaar onder andere het regiedebuut van de Amerikaanse actrice Kristen Stewart.

Alle films zijn Engels gesproken of Engels ondertiteld.

Eenmalig te zien op zondag 26 november om 20.00 uur.

Koop hier een e-ticket >   

Victoria and Abdul

Victoria and Abdul vertelt het waargebeurde verhaal van de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria (Judi Dench) en Abdul Karim (Ali Fazal), een jonge klerk uit India.

Te zien vanaf donderdag 23 november om 15.30 uur

Lees ook:L’ Amant Double bij Cinema Middelburg
Lees ook:Korte Films van Paul en Menno de Nooijer
Lees ook:A Family Quartet en meer bij Cinema Middelburg
Lees ook:The Swedish Theory of Love en meer bij Cinema Middelburg
Lees ook:Middelburg 800 centraal bij Cinema Middelburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>