Loveless bij Cinema Middelburg

MIDDELBURG – Loveless draait vanaf vrijdag 1 december 19.00 uur bij Cinema Middelburg.Boris en Zhenya liggen in een scheiding. Boris heeft een relatie met een jonge vrouw, die inmiddels zwanger van hem is en Zhenya heeft een relatie met een rijke man. Ze worden volledig opgeslokt door hun eigen bestaan en geen van beiden lijkt nog oog te hebben voor Alyosha, hun 12-jarige zoon. Totdat hij verdwijnt.De Russische regisseur Andrey Zvyagintsev (Leviathan, The Return) kreeg voor Loveless de Juryprijs tijdens het filmfestival in Cannes in 2017.

Rusland, 2017, Nederlands ondertiteld, 127 minuten.

Koop hier een e-ticket >  

https://youtu.be/mLegoO4NdD8

Daphne

Daphne is 31 jaar oud, te jong om zich te settelen, te oud om doelloos te leven. Lange nachten, drank en verschillende minnaars zijn een welkome afleiding van de vraag: wat wil ik? Een onverwachte gebeurtenis dwingt haar langzaam maar zeker om haar leven onder ogen te zien. Een confrontatie met zichzelf is onvermijdelijk.

Verenigd Koninkrijk, 2017, Nederlands ondertiteld
Te zien vanaf vrijdag 1 december om 21.30 uur.
Koop hier een e-ticket >  

Dikkertje DapDikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee.Te zien vanaf vrijdag 1 december om 15.00 uur.
Geschikt voor alle leeftijden.Koop hier een e-ticket >  
De filmkeuze van
Jeannice Adriaansens
The Lobster’Het is niet voor niets dat deze film genomineerd was voor de Oscar voor het beste scenario. De filmmaker  vertrekt hier van universele kenmerken van wat de mens beweegt. Dit krijgt vorm in een film die een reflectie is op geconstrueerde gemeenschappen en onze vreemde sociale regels. – Dit geldt eigenlijk voor al Lanthimos’ films. – The Lobster is een ludiek protest tegen de dating-hype en de ideologie van de stelletjesmaatschappij. Met als resultaat een prachtige vertelling die de ziel ontroert en de ratio beweegt.’

Lees ook:Sami Blood bij Cinema Middelburg
Lees ook:The Swedish Theory of Love en meer bij Cinema Middelburg
Lees ook:Kedi en veel meer bij Cinema Middelburg
Lees ook:De Oscar voor Beste Film Moonlight bij Cinema Middelburg
Lees ook:A Family Quartet en meer bij Cinema Middelburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>