Middelburg 800 in de Cinema

MIDDELBURG -  Middelburg viert nog tot eind december dat het al 800 jaar stadsrechten heeft. Hoog tijd om eens terug in de tijd te gaan en de geschiedenis van onze prachtige provincie hoofdstad in beeld te brengen. In deze documentaire gaat presentator Peter Sijnke langs de hoogtepunten van onze geschiedenis. Hij spreekt experts als Tobias van Gent, Jeanine Dekker en Ruud Paesie en laat objecten en gebouwen zien die er nog steeds zijn. De film wordt ondersteunt door unieke nagespeelde scenes die de kijker mee slepen naar vervlogen tijden. Een film door en voor de Middelburgers!

Een film van de Zeeuwse Documentaire Stichting

Opnieuw te zien vanaf donderdag 14 december om 15.30 uur.

Koop hier een e-ticket >  

White Sun

In 2006 kwam er in Nepal een einde aan tien jaar burgeroorlog. Als voormalig strijder Chandra na tien jaar in zijn geboortedorp terugkeert, merkt hij dat de sociale veranderingen waarvoor hij heeft gevochten nog niet zijn doorgedrongen in zijn dorp hoog in de bergen. Zijn vader Chitra, een trouwe royalist, is boven in zijn slaapkamer overleden. Onderweg met het lijk naar de crematieplaats raakt Chandra slaags met zijn broer Suraj, waardoor de lijkkist halverwege de berg komt vast te zitten.

Nepalees gesproken, Nederlands ondertiteld, 89 minuten
Te zien vanaf vrijdag 15 december om 19.00 uur.

A Gentle CreatureEen vrouw woont alleen aan de rand van een Russisch dorp. Haar man zit in de gevangenis. Op een dag krijgt ze een pakketje retour dat aan hem gericht was. Ze besluit naar de afgelegen gevangenis te reizen voor een verklaring. Het virtuoze drama is geïnspireerd door Fjodor Dostojevski’s gelijknamige verhaal.
Russisch gesproken, Nederlands ondertiteld, duur: 143 minuten

Te zien vanaf donderdag 14 december om 20.00 uur.

Koop hier een e-ticket >  
 

De avond van de Franse film, in samenwerking met Alliance Française:

Les fantômes d’Ismaël

Met Mathieu Amalric, Charlotte Gainsbourg, Marion Cotillard, Louis Garrel

Frans gesproken, Nederlands ondertiteld, duur: 110 minuten
Eenmalig te zien op woensdag 20 december om 20.00 uur

Lees ook:Korte Films van Paul en Menno de Nooijer
Lees ook:Middelburg 800 centraal bij Cinema Middelburg
Lees ook:Sami Blood bij Cinema Middelburg
Lees ook:Kedi in Cinema Middelburg
Lees ook:The Swedish Theory of Love en meer bij Cinema Middelburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>