The Square en meer rond Kerst in Cinema Middelburg

MIDDELBURG – The Square is sinds vrijdag 22 december te zien in Cinema Middelburg.Een modern museum stelt een nieuwe installatie tentoon. Een ruimte waar geen regels zijn en alles kan.Christian, de gerespecteerde curator van het museum kampt inmiddels met een existentiële crisis en zijn leven lijkt steeds verder te ontsporen.

Regisseur Ruben Östlund (Turist, Involuntary) mocht voor The Square de Gouden Palm voor beste film in ontvangst nemen tijdens het Internationale Filmfestival in Cannes.

Koop hier een e-ticket >  

Klassieker
Monty Python and the Holy Grail (1975)

Koning Arthur gaat met zijn trouwe kokosnotenklapper Patsy (als goedkoop substituut voor een edel ros) op zoek naar ridders die de Ronde Tafel waardig zijn. Sir Launcelot, Sir Bedevere en Sir Galahad sluiten zich bij de koning aan, maar ook de minder bekende, en zoals zijn minstreel graag benadrukt, iets minder dappere Sir Robin sluit zich aan. Op een bepaald moment verschijnt God aan Arthur en zijn gevolg, en hij geeft hen de opdracht de Heilige Graal te zoeken. De ridders gaan elk apart op zoek naar de graal, maar hun queeste is niet zonder moeilijkheden.

Duur: 91 minuten
Te zien op vrijdag 22 december om 21.30 uur / zaterdag 23 december om 21.30 uur / zondag 24 december om 20.00 uur.

Koop hier een e-ticket >

Boer Peer + voorfilm Summer in the fields (1967)Boer Peer uit Maliskamp leefde bijna 100 jaar in zijn vervallen boerderij waar hij tot aan zijn dood stug doorboerde. Vergezeld door de stilte van het Brabantse platteland wachtte hij de terugkeer van de Duitsers af.Documentairemaker Daan Jongbloed wist het vertrouwen te winnen en filmde Peer de laatste tien jaar van zijn leven.Te zien tot en met woensdag 27 december om 15.30 uur
Duur documentaire: 40 minuten

Summer in the fields (12 minuten)

Deze in CinemaScope gefilmde ode aan het zomerse plattelandsbestaan is als een Nederlandse variant op The Sound of Music.

Regie: Wim van der Linden / Script: Wim T. Schippers / Montage: Bert Haanstra

Koop hier een e-ticket >  

Lees ook:Through the Wall in Cinema Middelburg
Lees ook:Korte Films van Paul en Menno de Nooijer
Lees ook:The Swedish Theory of Love en meer bij Cinema Middelburg
Lees ook:Middelburg 800 in de Cinema
Lees ook:Sami Blood bij Cinema Middelburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>