Cinema Middelburg presenteert: IFFR Preview: Sweet Country

MIDDELBURG – Cinema Middelburg presenteert woensdag 17 januari om 20.00 uur:

IFFR Preview: Sweet Country

Alvast een voorproefje van het Filmfestival in Rotterdam

De Australische western Sweet Country, gebaseerd op ware gebeurtenissen, speelt zich af in 1929. Nadat de Aboriginal Sam uit zelfverdediging zijn blanke baas Harry March heeft gedood, slaat hij met zijn zwangere vrouw Lizzie op de vlucht. In de outback worden ze achtervolgd door een posse onder leiding van sergeant Fletcher. Uiteindelijk besluit Sam zich, vanwege de gezondheid van Lizzie, over te geven. Beschuldigd van moord, moet rechter Taylor over zijn lot beslissen. Maar zal het recht zegevieren?

Lees meer, trailer en tickets > 

The Killing of a Sacred Deer   

Dr Steven Murphy (Colin Farrell) is een gerenommeerd chirurg die met zijn volmaakte vrouw, oogarts Anna (Nicole Kidman) en hun twee voorbeeldige kinderen een perfect gezin vormt. Tot Martin (Barry Keoghan), een vaderloze tiener die Steven onder zijn vleugel heeft genomen, aan de poorten van hun idyllische bestaan komt rammelen. Martin dringt steeds verder het gezin binnen. Als hij Steven confronteert met een gebeurtenis uit het verleden, wordt de duistere aard van zijn doel duidelijk.

Vanaf donderdag 11 januari om 20.00 uur
Lees meer, trailer en tickets > 

Bekijk drie eerdere films van regisseur Yorgos Lanthimos online op Picl.
Cinema Middelburg, maar dan thuis.

Ôtez-moi d’un doute  

De Franse komedie Ôtez-moi d’un doute (Just To Be Sure) met Cécile de France (o.a. Le Gamin au Velo) en Francois Damiens (o.a. La famille Bélier) stelt de vraag of je je eigen ouders kunt kiezen. Nee toch? Of juist wel? Op een charmante en lichte toon weet regisseur Carine Tardieu ingewikkelde onderwerpen met betrekking tot liefde, vriendschap en familie aan te snijden.

Te zien vanaf donderdag 11 januari om 15.30 uur.

Lees meer, trailer en tickets > 

 

Human Flow 
De documentaire laat zowel de onthutsende omvang van de vluchtelingencrisis als de diepgaande persoonlijke verhalen van mensen die er middenin zitten zien.

Meer dan 65 miljoen mensen over de hele wereld worden door hongersnood, klimaatverandering en oorlog gedwongen huis en haard te verlaten in de grootste menselijke migratie sinds de Tweede Wereldoorlog. Human Flow geeft, onder leiding van internationaal gerenommeerde kunstenaar Ai Weiwei, een krachtig visueel beeld van deze enorme menselijke migratie.

Te zien op vrijdag 12 januari om 18.30 uur en op woensdag 17 januari om 15.30 uur.
Lees meer, trailer en tickets >

Bekijk deze vijf must-see films van 2017 online op Picl, Cinema Middelburg, maar dan thuis. 
Voor slechts € 5,99 per film.
Lees meer en Tickets > 

Lees ook:Cinema Middelburg: Darkest Hour
Lees ook:Cinema Middelburg presenteert: The Best of IDFA on tour
Lees ook:Wonder Wheel en meer in Cinema Middelburg
Lees ook:Finse filmmaker Aki Kaurismäki centraal bij Cinema Middelburg
Lees ook:Groeiende Cinema Middelburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>