Cinema Middelburg: The Woman who left

MIDDELBURG - The Woman who left is  zaterdag 10 februari om 19.00 uur en woensdag 14 februari om 14.00 uur te zien bij Cinema Middelburg.

Horacia zit al dertig jaar opgesloten in de gevangenis voor een moord die ze niet gepleegd heeft. Ze is een rustige vrouw en als oud-lerares helpt ze medegevangenen met lezen en schrijven. Op een dag bekent een medegevangene dat Horacia’s ex-verloofde, Rodrigo Trinidad, haar de opdracht gaf de moord te plegen en hem in de schoenen van Horacia te schuiven. Horacia wordt in 1997 onverwachts vrijgelaten en ze moet haar land, de Filipijnen, opnieuw leren kennen. Ze ontfermt zich over arme sloebers, van straatverkoper tot prostituée, en zint op wraak.

Deze bijna vier uur durende film won de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië.

Met pauze

Trailer en tickets > 

 

Klassieker Le mépris (1963) 

Jean-Luc Godard volgt elk pijnlijk detail van een tragische liefde in ontbinding tussen een filmscenarist (Michel Piccoli) en zijn vrouw (Brigitte Bardot), die steeds meer minachting voor hem is gaan voelen.

Te zien op vrijdag 9 februari om 21.30 uur en op zondag 11 februari om 19.00 uur.
Trailer en tickets > 

Movies that Matter on tour: Risk

Onthullend portret van WikiLeaks-oprichter Julian Assange. De Oscarwinnende regisseur Laura Poitres (Citizenfour) filmt Assange gedurende zes jaar. Wat aanvankelijk een positief document van een visionaire, historische figuur had moeten zijn, verandert in een karakterstudie van een narcistische man die graag gevoelige zaken van anderen blootlegt, maar fel uithaalt wanneer hij zelf onder de loep genomen wordt.
Eenmalig te zien op dinsdag 13 februari om 20.00 uur.

Trailer en tickets > 

Middag van de Franse film, zondag 11 februari om 15.00 uur
Petit Paysan
Pierre, dertig jaar oud en pas afgestudeerd aan de landbouwschool, houdt melkkoeien. Zijn hele leven staat in het teken van zijn boerderij, zijn zus die veearts is en zijn ouders wiens boerderij hij heeft overgenomen. Wanneer in Frankrijk de eerste tekenen van de gekke koeienziekte opduiken, ontdekt Pierre dat één van zijn koeien besmet is.

In samenwerking met Alliance Française
Trailer en tickets>

The Leisure Seeker 
Ella (Helen Mirren) en John (Donald Sutherland) hebben samen een prachtig leven gehad. Nu ze beiden ernstig ziek zijn, verlangen ze naar een laatste avontuur. Met hun oude camper, The Leisure Seeker, ontvluchten ze de benauwende bemoeienis van hun dokters en volwassen kinderen.
Te zien vanaf donderdag 8 februari om 15.30 uur.
Trailer en tickets > 

Lees ook:Wonder Wheel en meer in Cinema Middelburg
Lees ook:Cinema Middelburg: Darkest Hour
Lees ook:On Body And Soul bij Cinema Middelburg
Lees ook:Cinema Middelburg presenteert: The Best of IDFA on tour
Lees ook:Oscarwinnaars in Cinema Middelburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>