Burgemeester geschokt na schietpartij Middelburg!

MIDDELBURG – De Middelburgse burgemeester Harald M. Bergmann: “Er was afgelopen nacht (nacht van dinsdag op woensdag, red) een schietpartij in Middelburg. Ik ben geschokt. Politie zit er bovenop, op zoek naar verdachte.” Een politiewoordvoerder verduidelijkt: “Om ongeveer 02.15 uur werden we gebeld dat er een schietpartij had plaatsgevonden in de wijk Dauwendaele in Middelburg.

Collega’s van de surveillancedienst zijn de wijk in gegaan en troffen, op straat, in de Kriekenhof een meneer die was neergeschoten. Deze man, van wie de gegevens nu nog niet bekend zijn, is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. We kunnen nu nog niet vertellen hoe ernstig zijn verwondingen zijn. Mocht daar nieuws over zijn, dan leest u dat zo snel mogelijk.”

Drie pd’s afgezet

“In de wijk zijn drie plekken waar ons onderzoek zich voorlopig op toespitst. Die plekken (plaats delecct of pd, red) zijn afgezet met rood-witte linten en de collega’s van FO (forensische opsporing) zijn daar nu bezig met hun sporenonderzoek. Die zogenaamde pd’s, de plekken waar het delict mogelijk heeft plaatsgevonden, zijn bij kerkgebouw De Hoeksteen aan de Vrijlandstraat, in de Topaas en in de Kriekenhof.

Naar de verdachte zijn de collega’s op dit moment nog op zoek. Deze is nog niet aangehouden.

Om ongeveer 05.45 uur is het onderzoek op de drie afgezette onderzoeksplaatsen afgerond. De rood-witte linten zijn door ons weer weggehaald. Nu gaan we aan het werk om de aangetroffen sporen te onderzoeken. Wat voor sporen er precies zijn aangetroffen maken we nog niet bekend, omdat de dader van de schietpartij nog niet is aangehouden. Deze informatie zou het lopende rechercheonderzoek kunnen schaden, omdat dit zogenaamde daderinformatie is.”

Lees ook:Schietpartij in huis boven Middelburgs café: 3 arrestaties!
Lees ook:Schietpartij in Middelburg!
Lees ook:Schietpartij Sas van Gent!
Lees ook:Werkzaamheden Middelburg!
Lees ook:Schietpartij Terneuzen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>