Verdachten van 72 woninginbraken gearresteerd!


MIDDELBURG – Met de aanhouding van een vrouw en twee mannen zijn 72 woninginbraken opgelost.
Een politiewoordvoerder: “Het gaat om een 39-jarige vrouw uit Middelburg en twee Bredanaren van 30 en 44 jaar. De inbraken werden gepleegd tussen september 2012 en eind januari van dit jaar. In Zeeland werden 12 inbraken gepleegd, vrijwel allemaal in Middelburg. De rest werd gepleegd in de provincie Noord-Brabant in het gebied van Putte tot Leunen. De buit bestond voornamelijk uit laptops, bankpassen, telefoons en sieraden.”

“Het Regionaal Woninginbrakenteam is met zes man bezig geweest met dit onderzoek.
Bij een woninginbraak wordt altijd sporenonderzoek gedaan door de tactische recherche. Deze sporen worden verzameld in een database en kwamen overeen met de werkwijze van de 44-jarige man uit Breda. Hij is al eerder veroordeeld voor het plegen van woninginbraken, maar was inmiddels weer op vrije voeten.
Inmiddels zijn deze 44-jarige man en een 30-jarige plaatsgenoot aangehouden. Beiden worden ervan verdacht de inbraken te hebben gepleegd. De 39-jarige Middelburgse is deze week aangehouden, maar dan voor heling. Alle drie de verdachten zitten nog vast.
Tijdens zoekingen in hun woningen werd een gedeelte van de buit teruggevonden. Het team is nu aan het uitzoeken wie de rechtmatige eigenaren van deze spullen zijn. Het zou dus kunnen zijn dat ze nog meer inbraken hebben gepleegd dan die tot nu toe bij ons bekend zijn.”

“Wij hebben uw hulp nodig om woninginbraken op te lossen, ‘samen bereik je meer dan alleen’. Dus wees alert op verdachte situaties in uw woonomgeving. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een ‘verdacht’ voertuig of mensen die opvallend veel aandacht hebben voor een woning. Noteer kentekens of signalementen en geef uw informatie door via 0900-8844. Bent u getuige van een inbraak op heterdaad? Bel dan gelijk 112.”

“Voelt u zich betrokken bij uw buurt? Bent u alert en wilt u persoonlijk bijdragen aan een veilige leefomgeving? Neem dan deel aan Burgernet! Kijk op onze website www.politie.nl voor meer informatie en hoe u zich kunt aanmelden.”

Lees ook:Duo verdacht van veel misdrijven!
Lees ook:Minste inbraakpogingen Zeeland
Lees ook:13 inbraken!
Lees ook:Serie-inbreker!
Lees ook:Weer toename woninginbraken Zeeuws-Vlaanderen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>