Politie stopt auto na negeren stopteken!


HOEK – Wederom is er een wilde achtervolging geweest in Zeeuws-Vlaanderen. Afgelopen dinsdag rond 21.00 uur zien agenten bij Hoek een auto rijden waarvan de bestuurder nog gezocht wordt door de politie. Agenten gaan deze auto volgen en zien ondertussen dat de bestuurder diverse overtredingen begaat.

De agenten geven een stopteken maar dit wordt genegeerd. Terwijl de agenten de auto blijven volgen wordt verderop een politie-auto ingezet om het voertuig te laten stoppen. Ook dit negeert de bestuurder en rijdt verder richting Sas van Gent. Hier gaat de auto de grens over. Door de collega’s is ondertussen ook de Belgische politie gewaarschuwd. De agenten blijven de auto volgen en uiteindelijk kan de auto worden gestopt op de weg parallel aan het kanaal Gent-Terneuzen.

De vier inzittenden, een 22-jarige, 23-jarige en een 19-jarige man, allen uit Terneuzen, en een 27-jarige man met onbekend woonadres worden aangehouden. Inmiddels arriveren ook meerdere Belgische politievoertuigen. De auto van de verdachten wordt onderzocht en er wordt een behoorlijke hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen, en een steek- en slagwapen.

Getuigen

Tijdens de achtervolging is er iets uit de auto van de verdachten weggegooid op de N252 tussen afslag Zandstraat en de bebouwde kom van Sas van Gent. De auto betreft een blauwe volkswagen polo. De politie is op zoek naar mensen die dit na 21.00 uur hebben gezien én het rijgedrag van de auto is opgevallen.

De bestuurder reed ter hoogte van de Lovenpolderstraat bij Hoek bijna twee keer de toegestane snelheid van 60 km/uur. Op de Zandstraat in Sas van Gent reed hij 110 in plaats van de toegestane snelheid van 30 km/ uur. Hij negeerde een rood licht op de kruising Hoekseweg – Mauritsfort, gebruikte het verdrijvingsvlak op de Westkade in Sas van Gent en passeerde een snelheidsremmer aan de verkeerde kant op diezelfde locatie.

Mensen kunnen contact opnemen met 0900-8844 of zich melden bij het dichtstbijzijnde politiebureau.

Het verdere onderzoek voor wat betreft de aanhouding van de verdachten en de vondst van verdovende middelen wordt verricht door de Belgische politie. Kort geleden was er nabij Breskens eveneens een grensoverschrijdende politieachtervolging.

Lees ook:Samenwerking Nederland-België bij aanhouding verdachte
Lees ook:Ruim vijf keer teveel gedronken!
Lees ook:Wegpiraat
Lees ook:Gestolen kentekenplaten!
Lees ook:Te snelle rijder van de weg gehaald…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>