Inbreken? 1 dag niet!


KAPELLE – Slecht nieuws voor de inbreker: Woensdag 11 december staat in het teken van 1 Dag niet. Een dag waarop geprobeerd wordt om te voorkomen dat er ergens in Nederland een inbraak plaatsvindt. 1 Dag niet is een particulier initiatief van bezorgde Nederlanders die iets willen doen aan het stijgende aantal woninginbraken. Want zeggen ze: “Wie kan er nou beter invloed uitoefenen op de veiligheid van een woning dan wij, als bewoners, zelf!”.

Samen met de politie proberen de Zeeuwse gemeenten het aantal woninginbraken te laten afnemen. In Kapelle is het momenteel rustig met het aantal inbraken maar dit kan zomaar ineens veranderen. Daarom vraagt inbraakpreventie blijvende aandacht. Als gemeente steunen wij dan ook het initiatief 1 Dag niet.

In het land worden verschillende particulieren initiatieven opgezet. Ook u kunt als inwoner van Kapelle uw steentje bijdragen door deze dag nog alerter te zijn dan normaal. Misschien gaat u deze dag wel met de hond wandelen? Dit is een mooie gelegenheid om verdachte situaties in de wijk op te merken. Verdachte situaties kunt u melden bij de politie via 112. Op www.1dagniet.nl vindt u meer informatie over het initiatief en ziet u welke acties ondernomen worden om het aantal inbraken tegen te gaan.

Lees ook:Wijk/straat WhatsApp groepen!
Lees ook:Voetjesactie tegen inbraak!
Lees ook:13 inbraken!
Lees ook:Al 13 kerstinbraken!
Lees ook:Verdachten van 72 woninginbraken gearresteerd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>