Weer veel inbraken!


TERNEUZEN – Weer zijn er in het Zeeuwse veel inbraken geweest. Inbrekers hebben afgelopen maandagavond en nacht op vijf plaatsen in Zeeland een inbraak gepleegd. De politie stelt een (sporen)onderzoek in.

Sieraden
Aan de Reggestraat in Terneuzen werd rond 20:00 uur ingebroken. De daders vernielden een ruit om binnen te komen. De buit bestaat o.a uit sieraden. Rond hetzelfde tijdstip werd een inbraak ontdekt aan de Koudekerkstraat in Vlissingen, waar inbrekers binnenkwamen na het boren van gaatjes in een raamkozijn. Wat er is weggenomen is nog niet bekend. Aan de Simon Carmiggeltlaan in Kloetinge bleef het bij een poging inbraak. Vanmorgen bleek ook dat er was ingebroken in een woning aan de Sardijngeullaan in Koudekerke en aan de Beatrixstraat in Terneuzen. Een keukenraam werd geforceerd om binnen te komen. Er is o.a. geld buitgemaakt.

Topprioriteit
De aanpak van overvallen, straatroven en woninginbraken heeft topprioriteit.

Daarom beschikt de politie over speciale rechercheteams, die deze delicten onderzoeken.

Er is extra toezicht op zogenoemde ‘hot spots’ en verscherpte aandacht voor potentiële daders.

Het openbaar ministerie hanteert zwaardere strafeisen.

In samenwerking met gemeenten worden ondernemers, huiseigenaren, woningbouwcorporaties en burgers gewezen op de maatregelen die zij kunnen nemen om overvallen, straatroven en woninginbraken tegen te gaan.

Geen ongewenst bezoek tijdens de kerst

Helaas zien we de laatste jaren dat traditioneel rond de feestdagen een stijging van het aantal woninginbraken. De tijd waarin het vroeg donker is en veel mensen niet thuis zijn, is kennelijk erg verleidelijk voor inbrekers. Natuurlijk houdt de politie toezicht en spoort ze daders van inbraken op. Nog veel beter is het om inbraken te voorkomen. En daar kunt u zelf de nodige maatregelen voor nemen. Inbrekers hebben een hekel aan licht. Buitenverlichting maakt een inbreker zichtbaar en dat wil hij niet. Zorg dus voor goede buitenverlichting, die automatisch aan gaat als het donker wordt, eventueel met een bewegingsmelder. Het is ook belangrijk dat het lijkt alsof er iemand thuis is, bijvoorbeeld door binnen een lamp te laten branden op een tijdschakelaar. Zorg voor goed hang en sluitwerk en maak afspraken met de buren.

Bel 112
Hoort of ziet u iets ongewoons? Een verdachte auto in de straat? Een persoon op de uitkijk? Een raam dat aan diggelen valt? Aarzel niet en bel direct 112. We komen liever een keer te veel, dan een keer te weinig!

Website en YouTube
Kijk op politie.nl bij het onderwerp woninginbraak voor tips over inbraakpreventie. Verder hebben we op YouTube een aantal filmpjes gezet met uitleg over diverse inbraakmethoden en hoe ze voorkomen kunnen worden. Zoek op YouTube naar inbraakpreventie politiebrabant.

Lees ook:Inbraken op klaarlichte dag!
Lees ook:Donkere dagen offensief!
Lees ook:Preventieve controles!
Lees ook:Veel Terneuzense inbraken
Lees ook:Minste inbraakpogingen Zeeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>