Wietkwekerijen opgerold!


TERNEUZEN – De politie trof afgelopen woensdag dertien hennepkwekerijen aan in Noord-Brabant en Zeeland. De grootste kwekerijen bevonden zich in een bedrijfspand in Etten-Leur (750 planten) en een bedrijfspand in Oosterhout (650 planten). Er werden 10 verdachten aangehouden.

Bij een van de kwekers werd beslag op een motorfiets en een auto gelegd. Er werden 2421 hennepplanten geruimd.

Terneuzen (1) In een woning aan de Vooswijkstraat werd een hennepkwekerij met 39 planten aangetroffen. De 37-jarige bewoner werd aangehouden. Er was sprake van stroomdiefstal.

Oosterhout (4)
In een woning aan de Vondellaan werd op de zolderetage een hennepkwekerij met 115 planten aangetroffen. De bewoners, twee mannen (24 en 46) en een 52-jarige vrouw, werden aangehouden. In een woning op het Paterserf werd ook een hennepkwekerij geruimd. Er stonden 194 planten. In het pand werd een 25-jarige man uit Amsterdam aangehouden. In een woning op de Wolvendonk werden 134 hennepplanten aangetroffen. De 33-jarige bewoonster werd aangehouden. In een bedrijfspand aan de Gooikensdam stonden in een verborgen ruimt circa 650 hennepplanten.

Zevenbergen (1) In een woning aan de Langeweg bevond zich een hennepkwekerij met 110 planten. De bewoner was niet aanwezig. Een motor en een auto zijn in beslag genomen.

St Willebrord (1) In een pand aan de Irenestraat stond een plantage met 140 planten. In de woning werd een 42-jarige man uit Barendrecht aangehouden.

Halsteren (1) In een woning aan de Mozartstraat werd een hennepkwekerij met 183 planten aangetroffen.

Breda (4) De agenten vonden in de schuur van een woning aan de Tilburgseweg vier zakjes met geknipte en gedroogde henneptoppen. Het gaat om circa 44 gram. De 44-jarige bewoner werd aangehouden. In een woning aan de Karbouwstraat bevond zich een kwekerij met 122 planten. In een woning aan de Hoogeindsestraat werd een plantage met 19 planten aangetroffen. In een pand aan het Hekven stonden 99 planten.

Etten-Leur (1)
In een bedrijfspand aan de Mon Plaisir stonden 750 hennepplanten

Prioriteit
De politie en de gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties).

Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van (een) hennepkwekerij(en) kunnen dit doorgeven aan de politie via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook bellen naar Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Lees ook:Wietkwekerijen opgerold!
Lees ook:Wietkwekerij opgerold!
Lees ook:Wietkwekerijen opgerold!
Lees ook:Wietplantage opgerold!
Lees ook:Wietkwekerijen opgerold in Zeeuws-Vlaanderen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>