Autodief gearresteerd!


VLISSINGEN – Op de rijksweg A17 bij Standdaarbuiten is maandag een Vlissinger aangehouden. Hij reed in een gestolen personenauto. De man is voor verder onderzoek naar het politiebureau overgebracht.

Rond 12.30 uur werd de gestolen auto op het Zeeuwse deel van de A58 door een speciale camera gesignaleerd. De auto reed richting Brabant. Diverse politie-eenheden keken naar de auto uit, deze werd op de A17 bij Roosendaal gezien. Bij Standdaarbuiten werd de auto aan de kant gezet. De 46-jarige bestuurder uit Vlissingen werd direct aangehouden. De man had nog een mes bij zich, deze is in beslag genomen. De auto was maandag jl. op het Stationsplein in Vlissingen gestolen.

ANPR-camera’s

Opsporingsdiensten maken veelvuldig gebruik van ANPR-camera’s. Deze toestellen controleren kentekens van passerende auto’s. Het kenteken wordt vervolgens via een ingebouwde computer razendsnel vergeleken met gegevens uit diverse databanken. Hierbij is het mogelijk om een koppeling te leggen naar verdachten van inbraken, overvallen en straatroven, het register van gestolen voertuigen of het opsporingsregister van personen die nog gezocht worden voor strafbare feiten, openstaande boetes en belastingschulden.

Lees ook:Gestolen auto achterhaald!
Lees ook:Politie- en belastingcontrole Tholen!
Lees ook:Controles!
Lees ook:ANPR ingezet voor effectiever politiewerk
Lees ook:Politie controleert!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>