Visser raapt illegaal oesters!

YERSEKE - De politie heeft zondagmiddag op de Oosterschelde een beroepsvisser bekeurd vanwege het rapen van in totaal 350 kg oesters. Dit is niet toegestaan omdat deze visser geen vergunning had om te vissen op de zg. vrije gronden in de Oosterschelde. Op de Oosterschelde zijn ook oesterpercelen waar de beroepsvissers wel oesters mogen oogsten.

Omdat dit Natura 2000 gebied is het verboden oesters te rapen in de Oosterschelde. Samen met de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland controleerde de politie vandaag meerdere beroepsvissers. De visser kreeg een proces-verbaal voor het rapen van de oesters en het zich bevinden in een natuurgebied. De officier van justitie bepaalt de hoogte van de boete en de NVWA stelt waarschijnlijk een onderzoek in. De oesters zijn in beslag genomen.

Lees ook:Pilot oesters rapen Oosterschelde
Lees ook:Weer oesterrapers gesnapt!
Lees ook:Eierraper gepakt!
Lees ook:Teveel oesters geraapt!
Lees ook:Giftige mosselen en oesters!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>