Aanpak zware criminaliteit!

MIDDELBURG – Het Openbaar Ministerie en de Nationale Politie intensiveren de aanpak van ondermijnende en georganiseerde criminaliteit in Zuid Nederland. Deze intensivering sluit aan op de ontwikkelde integrale aanpak in de zuidelijke provincies, Limburg, Brabant en Zeeland.

In totaal worden vanaf oktober 125 politiemedewerkers vrijgemaakt binnen de bestaande capaciteit. De drie politie-eenheden leveren ieder 25 medewerkers en de Landelijke Recherche levert 50 medewerkers. Dit komt neer op een totaal van 125 medewerkers die vanuit vaste ondermijningsteams gaan opereren. De ondermijningsteams van de zuidelijke eenheden en de landelijke recherche versterken hun al bestaande integrale samenwerking met het bestuur, de belastingdienst en andere partners en gaan hun werkzaamheden onderling afstemmen.

 De extra slagkracht wordt mede ingezet op ‘korte klappen’ waardoor direct en zichtbaar kan worden gereageerd op uitingen van georganiseerde misdaad. Daarbij ligt de focus op de aanpak van synthetische drugs en hennepteelt.

 In Brabant en Zeeland voert de gelijknamige Taskforce (Brabant Zeeland) strijd tegen de georganiseerde criminaliteit. De Taskforce, waar de politie en het Openbaar Ministerie deel van uitmaken, heeft haar activiteiten per 1 januari 2014 verbreed van de vijf grote Brabantse steden naar alle gemeenten in Brabant en Zeeland, om krachtiger te kunnen optreden tegen ondermijnende en georganiseerde criminaliteit. In Limburg wordt door middel van het RIEC – waar de diverse partijen in vertegenwoordigd zijn- sturing gegeven aan de gezamenlijke aanpak. Tussen de Taskforce en het RIEC vindt afstemming plaats.

In deze integrale aanpak werken lokaal bestuur, Openbaar Ministerie en Nationale Politie nauw samen.

Lees ook:Aanpak georganiseerde misdaad ook naar Zeeland!
Lees ook:Arrestaties om witwassen en wietkweek!
Lees ook:Sluiting drugsappartement
Lees ook:Sluiting drugspanden
Lees ook:Strijd tegen drugs!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>