Arrestaties om witwassen en wietkweek!

VLISSINGEN – De politie heeft afgelopen dinsdagochtend drie mannen van 26, 39 en 54 jaar uit Vlissingen en een 40-jarige inwoner van Middelburg aangehouden. In Vlissingen en Middelburg zijn woningen, loodsen en bedrijfspanden doorzocht.

Aanleiding onderzoek

De mannen zijn vanochtend vroeg aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het kweken en/of handel in softdrugs en witwassen van crimineel verkregen vermogen. Het geld zou afkomstig zijn van strafbare feiten. Er werd een onderzoek gestart, toen uit informatie bleek dat er mogelijk sprake zou zijn van onverklaarbaar vermogen. Op basis van dit onderzoek, waarbij door politie, Openbaar Ministerie, gemeente en Belastingdienst wordt samengewerkt, ontstond de verdenking van witwassen. De verdachten zijn overgebracht naar een cellencomplex van de politie. Zij zijn door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld en worden verhoord.

Opsporingsambtenaren

Aan de actie deden zo’n 170 medewerkers van Openbaar Ministerie, Belastingdienst, gemeente, defensie en politie mee. Er werd gezocht naar geld, drugs en vatbare goederen. Defensie is gevraagd om haar specifieke expertise in te zetten met het betrekking tot het doorzoeken van moeilijk toegankelijke plaatsen.

In beslag genomen

Op 17 locaties in Vlissingen en Middelburg werden doorzoekingen verricht. In een bedrijfspand aan de Octrooiweg bleek dat men bezig was met het opzetten van een kwekerij. In een andere ruimte werd een kwekerij en hennepknipperij aangetroffen. Bij de 26-jarige verdachte werd in zijn woning 600 gram hennep aangetroffen. In een woning aan de Rembrandtlaan werd een hennepdrogerij ontdekt. In een bedrijfspand aan de Industrieweg werden kweekapparatuur en een middel om cocaïne te versnijden in beslag genomen. Aan de Singel troffen agenten een grote hoeveelheid fitnessapparatuur aan. Deze goederen bleken te zijn verduisterd. De eigenaar heeft aangifte gedaan. Verder zijn vandaag onder andere twee vuurwapens, een alarmpistool, een boot en twee personenauto in beslag genomen.

Georganiseerde overheid tegen ondermijnende criminaliteit

Deze integrale actie richt zich op direct afpakken van crimineel vermogen. Dit past in een bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeeland om als georganiseerde overheid de georganiseerde criminaliteit te bestrijden.

Lees ook:Criminele auto’s afgepakt
Lees ook:Witwassende wietkweker gearresteerd
Lees ook:Aanpak georganiseerde misdaad ook naar Zeeland!
Lees ook:Eigenaar gezocht
Lees ook:“Dure auto’s geplukt”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>