Maak het inbrekers niet makkelijk!

  • GOES  - De Zeeuwse gemeenten vragen al hun inwoners mee te doen met de wintercampagne tegen inbraken. Samen kunnen we er voor zorgen dat we het de inbreker niet makkelijk maken. Ook de politie is bij deze campagne betrokken.

De donkere wintermaanden staan voor de deur. Vaak een gezellige periode zo rond de feestdagen. Maar ook een tijd waarin traditiegetrouw de meeste inbraken worden gepleegd. Aan onverlichte woningen zien inbrekers ‘s avonds dat bewoners niet thuis zijn. Bovendien zijn er minder mensen op straat, waardoor er minder zicht is op verdachte situaties. Om te voorkomen dat inbrekers tijdens deze donkere dagen hun oog op uw woning laten vallen, kunt u er zelf voor zorgen dat u het deze inbrekers niet makkelijk maakt. Hoe u dat kunt doen?

  • Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk en doe deuren en ramen op slot;
  • Laat uw verlichting aan, ook als u er niet bent;
  • Doe nooit zomaar open voor onbekenden.

Goed afsluiten? Sleutel omdraaien!

Goed afsluiten? Sleutel omdraaien!
De beste sloten helpen niet als u ze niet gebruikt of als u tegelijkertijd een raam open laat staan. Draai uw deuren en ramen dus echt op slot. Anders kunnen inbrekers eenvoudig binnenkomen. Laat daarbij de sleutel niet in het slot zitten, want inbrekers kunnen onder het slot een gat boren en met een geprepareerd voorwerp de sleutel omdraaien.

Niet thuis? Licht aan!

Het is belangrijk om uw woning er uit te laten zien alsof u thuis bent. Laat binnen lampen branden als u ‘s avonds niet thuis bent. U kunt dat regelen met tijdklokken. Denk ook aan de bovenverdieping! Inbrekers hebben een hekel aan licht.

Kijk goed… voor je open doet!

De meeste mensen hebben goede bedoelingen, maar het is altijd verstandig om voorzichtig te zijn als er een onbekende voor de deur staat. Criminelen bellen soms gewoon aan. Ze gebruiken dan een smoesje (babbeltruc) om binnen te komen. Of een handlanger gaat stiekem via de achterdeur naar binnen. Doe daarom nooit zomaar de deur open. Kijk eerst door een raam of deurspion. Sommige woningen hebben een intercom of kierstandhouder.

Verdachte situatie? Bel 112!

Hoort of ziet u iets ongewoons? Een vreemde auto in de straat? Een persoon op de uitkijk? Een ruit die aan diggelen valt? Aarzel niet en bel direct 112. De politie komt liever een keer teveel dan een keer te weinig! Onthoud zo goed mogelijk het signalement van de verdachte persoon en het kenteken van de auto. Des te groter is de kans op een arrestatie op heterdaad van mensen met verkeerde bedoelingen.

Zie voor goedgekeurd hang- en sluitwerk www.politiekeurmerk.nl.

Bron: Gemeente Goes

Lees ook:Kerst inbrekersfeest?
Lees ook:Maak het de inbreker moeilijk: Sleutel uit de deur!
Lees ook:Inbraakpiek: Wees extra alert!
Lees ook:Inbraakgolf: Wees extra alert
Lees ook:Politie: Stop de carnavalskraker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>