Gestolen auto achterhaald!

VLISSINGEN  - Een auto die in de nacht van dinsdag 13 mei bij een woninginbraak aan de Nansenlaan in Pijnacker was weggenomen, is dankzij het automatische kentekenregistratiesysteem op de snelweg gesignaleerd. De bestuurder, een 47-jarige man uit Vlissingen, is door de politie aangehouden en de auto is in beslag genomen.

Op maandagmiddag 18 mei om 15.45 uur kreeg de politie de melding dat er een gestolen auto was geregistreerd, rijdend op de A20 ter hoogte van Vlaardingen in de richting van Westland. Deze auto was eerder in de week in Pijnacker gestolen nadat de contactsleutels bij een woninginbraak waren buitgemaakt. Na deze melding werd de auto door de politie gezien op de Burgemeester Elsenweg in Honselersdijk. Nadat de auto aan de kant was gezet, werd de bestuurder aangehouden. De eigenaar van de auto werd op de hoogte gebracht van het feit dat zijn auto weer terecht is.

ANPR

De politie maakt steeds meer gebruik van technische hulpmiddelen om de criminaliteit te bestrijden. Eén van die technische hulpmiddelen is het gebruik van de Automatic Number Plate Recognition (ANPR). Door het gebruik van de ANPR wordt de pakkans van criminelen en overtreders vergroot.

Hoe werkt het?

Een auto wordt langs de weg gezet en scant met een camera de kentekens van passerend verkeer. De camera is gekoppeld aan een computersysteem waarin bestanden van bijvoorbeeld politie, gemeente of belastingsdienst zijn opgeslagen. De kentekens die passeren worden vergeleken met de kentekens in de bestanden. Stel dat een auto als gestolen geregistreerd staat in het systeem, en de auto rijdt voorbij, dan geeft de ANPR een ‘hit’. De auto wordt aan de kant gezet en de bestuurder en auto gecontroleerd.

 

Lees ook:Autodief gearresteerd!
Lees ook:Politieachtervolging!
Lees ook:Politie- en belastingcontrole Tholen!
Lees ook:Politiecontrole Brouwersdam!
Lees ook:In gestolen auto!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>