Levensgevaarlijke automobilist!

GOES – Politieagenten wisaten afgelopen m aandagmorgen na een wilde achtervolging op de Middelburgsestraat in Goes een aanrijding tussen twee auto’s te voorkomen.

De politiemeldkamer kreeg rond 07.15 uur een melding dat een bestuurder van een personenauto mogelijk onder invloed van een verdovend middel verkeerde. De melding werd doorgegeven en agenten kwamen de auto tegen op de ‘s Heer Hendrikskinderendijk. Ze keerden snel om en zetten de achtervolging in.

Rotonde

De auto negeerde twee keer het rode verkeerslicht . Op de kruising met de Deltaweg moesten andere automobilisten uitwijken om een aanrijding te voorkomen. De bestuurder van de auto kreeg voor de rotonde tevergeefs een stopteken. De auto ramde vervolgens de betonnen rand van de rotonde en hierna de zogenoemde varkensruggen naast de rotonde. Hierna reed de bestuurder de Middelburgsestraat in.

Sleutels

De bestuurder stuurde van links naar rechts. Inmiddels stond het zwaailicht en de sirene van de politieauto aan. De agenten zagen een 25-km-auto van de gemeente Goes en dachten dat de bestuurder van de achtervolgde auto een aanrijding met deze auto ging veroorzaken. Hierop besloten ze om de auto tot stoppen te dwingen. Het voertuig ramde de politieauto. Hierna wilde de bestuurder achteruit rijden, maar dat werd door de agenten voorkomen door de sleutels uit het contact te trekken.

Bloedproef

De 61-jarige bestuurder uit Hulst was sterk onder invloed, vermoedelijk van medicijnen. Hij is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd door een GGD-arts een bloedproef afgenomen. De uitslag van dit onderzoek is over ongeveer twee weken bekend. De bestuurder zal later verhoord worden. De schade aan de politieauto viel mee.

Foto: Politie.

Lees ook:Inrijden op politieauto!
Lees ook:Haagse inbrekers gestrand!
Lees ook:Wilde achtervolging: toch gevlucht!
Lees ook:Raar gedrag op de Zeeuwse snelweg!
Lees ook:Autodief crasht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>