Betaal je boete op tijd!

 

VLISSINGEN / OOST-SOUBURG  - De politie heeft afgelopen donderdagavond in de gemeente Vlissingen vier personen aangehouden. Het viertal had nog een straf openstaan voor eerder gepleegde feiten.

Boete of celstraf

Een 22-jarige inwoner van Vlissingen moest nog 558 euro afrekenen. Hij kon de opgelegde straf niet betalen en werd ingesloten in een cel in Torentijd. Een 23-jarige Vlissinger moest nog 15 dagen gevangenisstraf ondergaan. Ook hij heeft onderdak gekregen in een cel. Een 21-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats had nog een boete openstaan van 97 euro. Hij werd in Oost-Souburg aangehouden. Een 54-jarige man uit Vlissingen moet 14 dagen gevangenisstraf ondergaan, omdat hij nog 1994 euro schuldig is aan justitie.

Voorkom ongewenst gedrag

Met het oog op de geloofwaardigheid van de rechtshandhaving heeft executie van straffen naast opsporing en vervolging een hoge prioriteit. Het is onacceptabel om openstaande boetes niet te betalen en geen celmateriaal af te geven indien dit wettelijk is vastgesteld. De politie hoopt dat mensen die hiervoor al verschillende keren zijn uitgenodigd om al hun boetes te betalen en celmateriaal afstaan dit uit eigen beweging zullen doen zodat zij niet het risico lopen op een onverwacht moment geconfronteerd te worden met het incasso- of DNA-verzoek van de politie. Gesignaleerde personen kunnen zich melden bij de politie om boetes te betalen of een afspraak te maken om celmateriaal af te staan. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844.

Lees ook:Straf uitzitten of DNA afstaan?
Lees ook:Gezochte de cel in!
Lees ook:26 boetes: 7000 euro betalen of 61 dagen cel!
Lees ook:Betaal boetes!
Lees ook:Betaal uw boete, voorkom politie aan de deur!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>