Gezamenlijk aanpak woninginbraken, overvallen en straatroven succesvol

MIDDELBURG - In de eerste negen maanden van 2015 registreerde de politie in Zeeland en West-Brabant 11 procent minder woninginbraken in vergelijking met 2014 en zelfs 31 procent minder dan in 2013. Ook het aantal straatroven (27 procent) liep in deze periode ten opzichte van dezelfde periode van 2014 verder terug. Het aantal overvallen is licht gedaald (2015: 76 en 2014: 80).

Binnen twee politiedistricten is in de eerste drie kwartalen van 2015 een verdere daling van het aantal woninginbraken te zien in vergelijking met 2014. Namelijk De Baronie 16 procent (1432 in 2014 naar 1209 in 2015) en Hart van Brabant 31 procent (1480 in 2014 naar 1170 in 2015). In het westelijk deel van Brabant, De Markiezaten, is een stijging t.o.v. dezelfde periode in 2014 waarneembaar: 671 (2014) naar 721 (2015). Maar kijkend naar eerdere jaren (845 in 2012 en 875 in 2013) is ook dit jaar een forse daling van het aantal woninginbraken zichtbaar. In Zeeland is een lichte toename van bijna twee procent te zien (732 in 2014 naar 744 in 2015).

Samenwerking

Plaatsvervangend politiechef Jaco van Hoorn: “De daling, die we met alle burgers en betrokken partners al vanaf 2013 weten te realiseren, blijken we over de hele linie ook in 2015 te kunnen continueren. De resultaten op het gebied van woninginbraken zijn al enkele jaren op een rij veel beter. Maar we moeten niet vergeten dat er in de eerste negen maanden van dit jaar toch nog ruim 3800 keer binnen de eenheid is ingebroken. Dat is dus nog steeds erg veel en dat betekent nog steeds dat we in onze aandacht en aanpak geen moment mogen verslappen. Nu de dagen korter worden, dienen we juist extra alert te zijn. Ik constateer dat de burger ons gelukkig steeds meer helpt door ons snel te informeren over criminaliteit of verdachte situaties en dat helpt enorm.”

Aantal woninginbraken

Weet u hoe vaak er in uw gemeente ingebroken wordt? De politie deelt deze informatie zodat u zelf maatregelen kunt nemen om een inbraak te voorkomen.

Aantal woninginbraken per gemeente:

Politiedistrict De Baronie (omgeving Breda)

Politiedistrict Hart van Brabant (omgeving Tilburg)

Politiedistrict De Markiezaten (inclusief Tholen)

Politiedistrict Zeeland

Aantal overvallen en straatroven

Lees ook:Aanpak woninginbraken, overvallen en straatroven succesvol!
Lees ook:Aanpak criminaliteit succesvol!
Lees ook:Misdaadcijfers dalen opnieuw!
Lees ook:Daling overvallen!
Lees ook:Minder straatroven!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>