Geweld tegen politie!

MIDDELBURG – Politiemensen hebben afgelopen zaterdag rond 05.00 uur in de Middelburgse Wijdauwdwarsstraat een 19-jarige man uit Middelburg aangehouden. De man wordt ervan verdacht een volle fles schoonmaakmiddel tegen het hoofd van een politieagent te hebben gegooid. Die deed vervolgens aangifte.

Agenten waren rond 04.40 uur naar een woning aan de Meanderhof gekomen na een melding over een feest dat uit de hand liep. Daarbij zou ook een ruit zijn vernield. Toen één van de politiemensen het gesprek met een betrokkene wilde beëindigen om met vervolg te gaan, gooide een 19-jarige man uit Middelburg vanuit de woning plotseling een volle fles schoonmaakmiddel tegen haar hoofd. De fles was open en liep leeg op straat. De politieagent heeft aangifte van mishandeling gedaan en zich later op de ochtend bij de huisartsenpost na laten kijken. De verdachte ging er via de achtertuin van de woning vandoor, maar kon enige tijd later in de Wijdauwdwarsstraat alsnog worden aangehouden. Een politiehond hielp bij het zoeken naar de verdachte en tijdens de aanhouding gebruikten de agenten pepperspray. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet.

Onacceptabel

Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet, stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers.

Lees ook:Politieagent gewond bij arrestatie!
Lees ook:‘Verknal het niet tijdens oud en nieuw!’
Lees ook:Waarschuwingsschoten bij arrestatie!
Lees ook:Poging doodslag tegen politie
Lees ook:Arrestaties jeugdzorginstelling

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Geweld tegen politie!

 1. Stldrgn

  Maar politie geweld tegen ons burgers mag allemaal wel.
  Daar kunnen we wel aangifte voor doen, maar hun worden altijd weer vrij gesproken.

    /   Reply  / 
  1. Django

   Het politieagent laait de laatste tijd op maar dan vooral het zinloze geweld van hun kant .. Nekklemmentje , schieten op een tiener op station Hollands spoor , Schilderswijk het slaan van bejaarde medelanders en zo kunnen we wel even doorgaan.
   Ik denk dat de politiebrigade blij mag zijn dat het een flesje schoonmaakmiddel is en geen zwavelzuur !!

     /   Reply  / 
 2. VH

  Hallo, en als de politie een burger aanvalt? Meestal bij een aanhouding wordt er te agressief opgetreden. Waarom agressief optreden en laten zien dat er zogenaamd niet te fucken is? Door jullie gedrag gedragen wij burgers ons nog agressiever.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>