Camera in Beeld!

DOMBURG – Politieagenten van het cluster Veere, binnen het politieteam Walcheren, zijn vandaag, dinsdag, de wijk ingegaan om ondernemers in de gemeente Veere uitleg te geven over het (landelijk) project ‘Camera in Beeld’.

Het project ‘Camera in Beeld’ is vooral opsporingsgericht en kan bijdragen aan een veiliger buurt. Ondernemers, maar ook steeds meer particulieren, gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun eigendommen. De politie op haar beurt maakt regelmatig gebruik van camerabeelden voor opsporingsdoeleinden. Om te weten waar in de gemeente camera’s geïnstalleerd zijn en wat die camera’s waarnemen heeft de politie een databank (‘Camera in Beeld’) ingesteld. Door deze databank kan de politie sneller zien waar zich camera’s bevinden in de buurt waar zich een misdrijf (bijvoorbeeld een inbraak) heeft afgespeeld. Op die manier komen we er sneller achter of er camerabeelden zijn gemaakt van de dader van een misdrijf. De pakkans wordt hierdoor vele malen groter.

Registreren

De bedoeling van de agenten was om zoveel mogelijk ondernemers, die in het bezit zijn van camera’s, te vragen om zich te registreren bij het project en zo bij te dragen aan een veiliger buurt. Dit hoeft natuurlijk niet alleen voor ondernemers te gelden, particulieren kunnen zich ook bij het project aansluiten. Kijk voor meer informatie en voor wat u precies moet doen om zich te registreren op: www.politie.nl/themas/camera-in-beeld.html

Tijdens hun rondje door de wijk hebben de agenten al veel toezeggingen gekregen van ondernemers die hun camera’s gaan registreren in de databank, ze waren zeer positief over zowel het project als de uitleg door de agenten.

 

 

Lees ook:Straatrover gearresteerd
Lees ook:Fietsendief gearresteerd
Lees ook:Meer cameratoezicht Hulst
Lees ook:Cameratoezicht Hulst van start!
Lees ook:Weer inbraak Middelburgse Mediamarkt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>