Bajesklant verzet zich!

VLISSINGEN – Een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdag aan de Vlissingse President Rooseveltlaan aangehouden. Hij had nog 75 dagen gevangenisstraf open staan. De man verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding. Ook een 23-jarige Vlissingse die zich met de aanhouding bemoeide is opgepakt.

Agenten zagen de man  rond 0.40 uur uit een woning aan de Hercules Segherslaan komen. Omdat de dienders de man kenden en wisten dat hij nog een gevangenisstraf had open staan wilden ze hem aanhouden. De man stapte in een auto en nam plaats op de bijrijdersstoel. De agenten spraken hem aan. Ze deelde hem mee dat hij was aangehouden. Omdat de verdachte te boek staat als vluchtgevaarlijk wilden ze hem direct in de handboeien slaan. Daarop begon hij zich hevig te verzetten.

Slaan en bijten

De verdachte sloeg een van de agenten verschillende keren tegen het hoofd. Ook beet hij hem in zijn hand en schopte de diender tegen het hoofd. Om het verzet te breken werd pepperspray gebruikt. Maar ondanks dat bleef de man zich verzetten. Een 23-jarige vrouw bemoeide zich met de aanhouding, ze begon aan de agent te trekken en sloeg hem op zijn hoofd. Daarop werd zij ook gepepperd.

Aanhoudingen

Uiteindelijk lukte het de agenten om het tweetal aan te houden. Ze zijn afgevoerd naar het politiebureau. Bij fouillering bleek de man een mes op zak te hebben. Dat is in beslag genomen. Tegen het duo wordt aangifte gedaan van mishandeling.

Geweld tegen politiemensen

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

 

Lees ook:Arrestatie na belagen parkeerwachter!
Lees ook:Man belemmert ambulancemedewerkers!
Lees ook:Bitches slaan agente en beledigen conducteur!
Lees ook:Hulpverleners belaagd!
Lees ook:Arrestatie na bedreiging BOA’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>