Scharenslijper besteelt ouderen

HULST – Een 94-jarige vrouw uit Hulst is slachtoffer geworden van een zogenaamde scharenslijper. De man nam de inhoud van haar portemonnee mee.

De politie kreeg op vrijdag rond 11.20 uur een melding binnen dat een man met de inhoud van de portemonnee aan de haal was gegaan. Hij had zich met een smoes dat hij scharen kwam slijpen bij zijn slachtoffer naar binnen gepraat. Ondanks een Burgernetbericht en een zoekslag door de politie werd hij niet meer aangetroffen.

Signalement

Van de dader is een signalement bekend. Man, circa 60 jaar oud, normaal postuur, grijs haar, grijze lange jas. Hij sprak accentloos Nederlands.

Babbeltruc

De man maakte gebruik van een zogenaamde babbeltruc om zijn slachtoffer geld afhandig te maken. Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal. Lees hier meer.

Lees ook:Hoogbejaarden slachtoffer babbeltruc!
Lees ook:Bejaarde Axel slachtoffer babbeltruc!
Lees ook:Politie zoekt besnorde getuige van gerolde portemonnee!
Lees ook:Babbeltrucs!
Lees ook:Babbeltruc, het kan ook u overkomen!!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>