Door het lint…..

EEDE – Bij de politie kwam afgelopen vrijdagmorgen een melding binnen van een buurtbewoner dat er een inwoner van de Mgr. De Backerestraat in Eede volledig door het lint ging. Agenten zijn ter plaatse gegaan en belden aan bij de betreffende woning.

Door de bewoner werd in eerste instantie niet opengedaan. Hij was via de gesloten deur de agenten aan het uitschelden en bedreigen. Een ogenblik later ging de deur toch open en kwam de man met gebalde vuisten op de agenten af. Die hebben pepperspray gebruikt om de agressieve man te kunnen aanhouden. Meteen hierop gaf de verdachte een van de agenten een vuistslag in het gezicht.

Veilige publieke taak

De betreffende agent heeft aangifte gedaan van mishandeling. De 43-jarige verdachte is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar zal hij later worden gehoord.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en/of overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

Lees ook:Man belemmert ambulancemedewerkers!
Lees ook:Arrestatie na bedreiging BOA’s
Lees ook:Arrestatie na belagen parkeerwachter!
Lees ook:Man mishandelt ziekenhuispersoneel!
Lees ook:Mishandelende wildplasser

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>