Politie Zeeland treedt op tegen illegaal afsteken van vuurwerk

MIDDELBURG  – Om overlast en gevaarlijke situatie tegen te gaan hield de politie in Zeeland ook zaterdag 30 december weer toezicht op het vroegtijdig afstelen van vuurwerk. Ook was er extra aandacht voor, veelal zeer gevaarlijk, illegaal vuurwerk.

Bij controles in Oost-Souburg, Middelburg, Vlissingen, Arnemuiden, Meliskerke en Koudekerke werden in het totaal 21 personen bekeurd. Meestal ging het daarbij om het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. In twee gevallen betrof illegaal vuurwerk (cobra’s) en in een andere geval werd er bewust een brandje gesticht met vuurwerk. Dertien maal hadden de verdachten een dusdanig jonge leeftijd dat zij doorverwezen werden voor een HALT afhandeling. De anderen kregen een boete opgelegd.

Lees ook:HALT verwijzingen en boetes voor te vroeg afsteken vuurwerk
Lees ook:Handhavingscontroles op te vroeg afsteken van vuurwerk
Lees ook:Controle voortijdig afsteken vuurwerk! UPDATE!
Lees ook:Zwaar illegaal vuurwerk ontdekt!
Lees ook:Illegaal vuurwerk in huis!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>