Eerste inventarisatie jaarwisselingszaken

MIDDELBURG - De politie heeft in Zeeland en de rest van het land totaal 254 aangehouden personen bij het Openbaar Ministerie aangeleverd op verdenking van een misdrijf dat verband houdt met de jaarwisseling. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie die vandaag bij parketten van het OM is gehouden. Dit aantal levert een daling op ten opzichte van vorig jaar; toen werden er op 1 januari 2017 344 verdachten aangeleverd bij het OM. De meeste feiten betreffen geweld, waarvan 67 keer geweld tegen personen met een publieke taak. Vorig jaar was dit aantal 98.

Personen die verdacht worden van agressie tegen mensen met een publieke taak (bijvoorbeeld politie, ambulancepersoneel, brandweer) worden in beginsel voor de rechter gebracht. Zij zorgen namelijk voor de veiligheid van een ieder tijdens Oud & Nieuw en moeten ongehinderd hun werk kunnen doen.

De parketten maken zelf bekend als er (super)snelrechtzittingen plaats zullen hebben.

Lees ook:Eerste inventarisatie Oud en Nieuw
Lees ook:Zeeuwse burgemeesters maken vuist tegen geweld!
Lees ook:Man belemmert ambulancemedewerkers!
Lees ook:Hulpverleners belaagd!
Lees ook:Arrestatie na bedreiging BOA’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>