Samenwerking Nederland-België bij aanhouding verdachte

SAS VAN GENT – Een busje reed rond middernacht in de nacht van zaterdag op zondag  over de Westkade in Sas van Gent. Surveillerende agenten besloten het busje te controleren. Zij gaven een stopteken, maar de bestuurder bleef doorrijden. Hij verhoogde zelfs zijn snelheid.

Een ogenblik later deden de agenten hun blauwe zwaailichten aan, maar de bestuurder gaf nog steeds geen gehoor aan het stopteken. Zelfs toen de agenten hun sirene aanzetten bleef de bestuurder met hoge snelheid doorrijden. Hij gaf de agenten ook geen kans om hem in te halen, want hij reed van links naar rechts over de weg en ging midden op de weg rijden, zodat de agenten er niet langs konden.

Over de grens

Omdat de agenten in de gaten kregen dat de man mogelijk de grens over wilde, waarschuwden ze vast hun Belgische collega’s waarmee zij goed samenwerken. Ook deze keer weer, zo bleek later.

Op het moment dat het busje de grens over reed en in de Politiezone regio Puyenbroeck terechtkwam besloot hij te stoppen. De man, een bekende van de politie, werd door de Nederlandse agenten uit zijn auto gehaald en geboeid. Al snel waren hun Belgische collega’s ter plekke. Zij hebben de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de 58-jarige man uit Hoek worden verschillende processen-verbaal opgemaakt, zowel door de Belgische als de Nederlandse agenten. De man krijgt pv’s voor het bezitten van verdovende middelen/harddrugs, voor het bezitten van verboden wapens (messen) en het negeren van een stopteken. Ook is hij door de Belgische agenten nog getest op het gebruik van drugs in het verkeer. Die test gaf een positieve uitslag. De man zit nog vast.

Lees ook:Politie-achtervolging!
Lees ook:Politie stopt auto na negeren stopteken!
Lees ook:Dode en zwaargewonde bij ongeluk in Sas van Gent
Lees ook:Wegpiraat
Lees ook:Motor van agressieve bestuurder in beslag genomen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>