Bejaarde (80) mishandeld

MIDDELBURG – Een 80-jarige man is afgelopen woensdag op de Middelburgse Johan van Reigersbergstraat van zijn fiets gestoten door een onbekende man. een politiewoordvoerder: “We zijn op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer rijdt woensdag 7 februari jl. tussen 14.00 en 14.30 uur op zijn fiets vanaf het Meiveld richting de Johan van Reigersbergstraat. Zijn vrouw rijdt achter hem aan. Als zij de laad- en losplaats achter de winkels passeren, staat daar ter hoogte van de pilaren een man op de stoep. Deze stapt juist op het moment dat het slachtoffer en zijn vrouw hem passeren het trottoir af. Deze passant geeft vervolgens met zijn schouder opzettelijk en met veel kracht een duw tegen de borst van het slachtoffer, die daarbij ten val komt. Gevolg: een ontvelde knie, een blauw oog, een dikke rechterhand en een kapotte bril en fiets.

Omstanders bieden hulp

Het slachtoffer wordt overeind geholpen door een man en een vrouw en vraagt vervolgens aan zijn belager waarom hij dit heeft gedaan en om zijn naam. Deze loopt zonder zich bekend te maken te voet weg richting het Meiveld.

Signalement belager

Het slachtoffer kon een goed signalement doorgeven. Het gaat om een grote blanke man van ongeveer 1.90 lang met een fors postuur. Zijn leeftijd wordt geschat op ongeveer 50 jaar. Hij draagt op het moment van het incident een rode winterjack en op zijn hoofd een rode gebreide muts. De man draagt geen bril en heeft geen gezichtsbeharing. Verder spreekt hij accentloos Nederlands.

Hebt u informatie?

Bent u op woensdag 7 februari jl., tussen 14.00 en 14.30 uur, getuige geweest van dit incident of weet u aan de hand van het signalement wie de dader is? Meld u zich dan bij de politie via 0900 8844, via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden. Anoniem mag ook via 0800-7000 of het meldingsformulier van M (BVH 2018032872). Met name zijn wij op zoek naar een jonge vrouw met een kinderwagen die het slachtoffer geholpen heeft om op te staan.”

Lees ook:Mishandeling en poging beroving
Lees ook:Beroving medewerkster strandpaviljoen!
Lees ook:Mishandeling Vlissingen!
Lees ook:Man op straat mishandeld en beroofd!
Lees ook:Koptelefoon gestolen bij straatroof!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>