Vernielingen

HULST – Bewoners van de Van Der Maelstedeweg in Hulst liggen rustig te slapen als zij in de nacht van afgelopen zondag op maandag rond 00.45 uur wakker schrikken van, zoals ze het zelf omschrijven, ‘tumult’ in de straat. Ze kijken uit het raam en zien dat hun auto vernield wordt door een man die bij hen in de buurt woont. De man is met een voorwerp uit de tuin van de geschrokken bewoners op hun auto aan het slaan.

De bewoners maken aanstalten om naar buiten te gaan om de man te laten stoppen met de vernielingen, maar op het moment dat zij hun woning willen verlaten zien ze een lichtflits en klinkt er een enorme knal. De glazen ruit van de tussendeur in de hal versplintert en glas vliegt in het rond. Hierdoor raakt een van de bewoners licht gewond. Door de knal ontstaat er ook nog flinke schade in de woning.

Getuigen wijzen man aan

Inmiddels is er buiten een toeloopje van verschillende mensen uit de buurt en ook agenten die op het politiebureau aan de Van Der Maelstedeweg aan het werk zijn en de keiharde knal hoorden zijn poolshoogte komen nemen. Verschillende getuigen wijzen de buurtbewoner als dader van de vernielingen aan en hij wordt door agenten aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar wordt de man maandag als verdachte gehoord.

Een medewerker van Forensische Opsporing komt ter plaatse en doet sporenonderzoek in de woning. Uit zijn onderzoek blijkt dat er een stuk illegaal vuurwerk is ontploft, dat heeft de schade in de woning veroorzaakt. Hierdoor is ook een raampje van een andere woning aan de Van Der Maelstedeweg vernield. De verdachte zal ook over deze vernielingen gehoord worden.

 

Lees ook:Voordeur woning Vogelwaarde opgeblazen!
Lees ook:Auto’s in Hulst-centrum vernield!
Lees ook:Jonge autovernieler bekent!
Lees ook:Spoor van vernielingen!
Lees ook:Vandaal opgepakt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>