Meld verdachte situaties: Het heeft resultaat

LEWEDORP – Een inwoner van Lewedorp belde afgelopen dinsdagavond tegen middernacht naar de politie met de mededeling dat hij een verdachte situatie waarnam in de Haringvlietstraat in zijn woonplaats. Een auto met Pools kenteken stond geparkeerd in een groenstrook. Hij vertrouwde het zaakje niet en vroeg of de politie even poolshoogte kon komen nemen.

Agenten kwamen naar de aangegeven plaats en troffen de auto aan. Deze stond op een vreemde manier geparkeerd. De politiemannen hebben de auto klemgezet door ervoor en erachter te parkeren en zijn op zoek gegaan naar de inzittende(n) van de auto. Tijdens hun zoektocht werden ze aangesproken door een getuige die meldde dat hij lichtjes zag schijnen even verderop ter hoogte van de Toldijk, ook sloegen zijn honden aan bij een van de bosjes die hij was gepasseerd. Op de aangewezen plek troffen de politieagenten twee Poolse mannen aan. Op verzoek pakte een van de twee zijn identiteitsbewijs uit de raar geparkeerde auto. De ander kon geen legitimatie laten zien, maar haalde wel een busje pepperspray uit zijn zak. Deze man, een 21-jarige Pool, is aangehouden voor verboden wapenbezit.

Daadwerkelijke inbraak

Toen collega’s van de agenten even later werden aangesproken dat er was ingebroken in een pand aan de Toldijk en een hondengeleider met zijn speurhond allerlei zaken aantrof die terug te brengen waren bij de twee mannen, is de andere man ook aangehouden. Dit was een man van 20, ook afkomstig uit Polen. Het feit dat beide mannen geen plausibele verklaring hadden voor hun aanwezigheid in Lewedorp was voor de agenten aanleiding om hen te verdenken van het plegen van de inbraak. Beide mannen zijn overgebracht naar een politiecellencomplex en zitten daar nog vast. Later vandaag worden de twee gehoord over hun mogelijke betrokkenheid bij de inbraak.

 

Door de politie wordt woensdag nog een buurtonderzoek gehouden en ook worden de getuigen die de verdachte situatie hebben gemeld nog gehoord.

Lees ook:Poging diefstal!
Lees ook:Koperdieven gearresteerd!
Lees ook:Mogelijke inbrekers!
Lees ook:Vlissinger gearresteerd voor auto-inbraken!
Lees ook:Koperdief gearresteerd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>